HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Overtuigend naar de volgende ronde

Ticket voor de knock-outfase met een zes klapper verzilverd

Rijnvogels is door naar de volgende ronde van de landelijke KNVB Beker. Met een keurige 0-6 overwinning tegen hoofdklasser Wartburgia II heeft het gedaan wat het moest doen. Op een plezierige wijze, want het spel was erg gevarieerd en de goals waren van hoog niveau. Door de ruime overwinning sluit Rijnvogels de voorbereiding af met een eerste plaats in de bekerpoule en slechts één nederlaag in de oefenwedstrijden. Bij het verlaten van de gemeentegrenzen van Amsterdam zal het gevoel hebben overheerst dat men klaar is voor de start van de Topklasse.

Op een warm Sportpark Drieburg liet Rijnvogels er geen gras over groeien en zocht het zoals altijd de aanval op. Direct schoot Mandy de Boer uit de startblokken met een goede kans na een mooie diepe bal van Romy Scherpenzeel. Het bleek het sein tot een aanvalsgolf die tot de 90e minuut duurde, mede doordat Wartburgia erg ver vooruit verdedigde zonder druk op de bal te geven. Zodoende werd de helft van de tegenstander een speeltuin voor de lopende mensen van de Katwijkers, al was de beste verdediger aan de kant van de hoofdstedelingen de welbekende grensrechter van Wartburgia die geen moment onbenut liet om de vlag in de lucht te steken. Kim Zethof brak de ban voor Rijnvogels na een stief kwartiertje. Romy Scherpenzeel gaf de bal in de loop en de weer volledig fitte aanvaller had vrije doorgang richting de goalie die tussen de benen door werd gepasseerd. Van rechts werd er een geweldige aanval opgezet waarbij Kitty Susan en Mandy de Boer hun kruid nog even droog hielden maar Claudia Owel uit de kluts de trekker wel wist over te halen en de 0-2 aan te tekenen. De variatie was groot aan Rijnvogels kant want de 0-3 kwam na een prachtige combinatie aan de linkerkant. Daphne in ’t Veld vond Mandy de Boer die vlot combineerde met Claudia Owel en de ruimte achter de rood-zwarte verdediging benutte. Een keurige voorzet met links bediende de mee gesnelde Kim Zethof die met haar hoofd de wedstrijd besliste met de derde van de middag.

Rijnvogels kon de volgende ronde in de rust eigenlijk al niet meer ontgaan en dat kwam ook in het tweede bedrijf niet meer in gevaar. Het recept bleek hetzelfde. De Kooltuinbewoners hadden de bal en Wartburgia stond hoog op zonder het leer op het vijandelijke gebied te willen veroveren. Eenzijdigheid troef de 2e helft maar prima om de wedstrijd mee uit te spelen. Mandy de Boer werd nog maar eens weggestuurd en Kim Zethof kwam een teentje te kort om haar derde van de middag te maken. De 0-4 was van hoge kwaliteit. Het was wederom Romy Scherpenzeel die met een bal in de ruimte ditmaal Kitty Susan lanceerde en met een mooie voetbeweging de bal vrij maakte en daarna schitterend in de kruising deponeerde. Heerlijke goal op een fijne voetbalmiddag. Kim Zethof werd daarna maar weer eens weggestuurd en werd stevig onderuit gehaald in het 16 meter gebied, maar door een blunder van de keeper profiteerde de ingevallen Jasmina Hadzimusic van dit buitenkansje en de vijfde goal van de middag was een feit. Drita Celaj raasde als vanouds over de rechterflank en passeerde na een diepte loopactie zelfs de keepster, maar wist daarna net niet de ingevallen Tirza Kromhout te bereiken. Aan de andere kant een vernuftig balletje van Daphne in ’t Veld maar Kitty Susan kon er net niet bij. Achterin een uitstekende spelende Anique van der Klaauw die foutloos op de winkel paste en keepster Kelly Steen een zorgeloze middag bezorgde in verdedigend opzicht. De zesde van de middag kwam van de voet van Kitty Susan die na een mooie steekbal van Drita Celaj zag dat de keepster te ver voor haar goal stond en van een meter of dertig het halve dozijn vol schoot.

Missie geslaagd met een mooie 0-6 overwinning. Nu laten zien waar het acht weken geleden allemaal om begon, zo goed mogelijk voorbereid zijn op de start van de Topklasse. Volgende week is de aftrap van dit nieuwe avontuur onder de rook van Arnhem tegen Eldenia, die ook glansrijk de volgende ronde van de KNVB Beker wist te bereiken. Zaterdag 25 september staat al een hele tijd met hoofdletters in de agenda. Op naar de competitiestart, op naar waar we het allemaal voor doen. We zijn er klaar voor.

19/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media