HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Onnodige derby nederlaag Rijnvogel vrouwen

Rijnvogels de betere ploeg, Ter Leede de efficiëntie voor de goal 

Het is Rijnvogels niet gelukt om de drie punten uit Sassenheim mee te nemen na de derby tegen Ter Leede. Ondanks prachtig voetbal in het eerste bedrijf konden de zwaar gehavende Katwijkers niet doordrukken en gingen de gastvrouwen er met de felicitaties vandoor. Gezien de verhoudingen binnen de lijnen een onwerkelijke middag maar eerlijkheid gebied te zeggen dat Ter Leede op basis van strijdlust en effectiviteit de winst knap over de streep wist te trekken.

Er ontspon zich op een zonnig sportpark De Roodemolen een duel in een vreselijk hoog tempo waar Rijnvogels bij de start het beste voor de dag kwam. Over het hele veld werd Ter Leede opgejaagd en dat resulteerde in vele mogelijkheden en kansen. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van de rood-gelen en na wederom uitstekend afjagen was het Jeanny Harders die oog in oog met oud-Rijnvogels goalie Wendel van Riemsdijk als winnaar uit de bus kwam. Een terechte voorsprong afgedwongen door hoog druk te zetten en met korte combinaties met veel loopacties door de Sassenheimse linies heen te snijden. Op zoek naar meer kwam de thuisploeg er niet aan te pas en konden Kitty Susan, Zoyla Barendse en Mandy de Boer van afstand het doel bestoken en kwam Jeanny Harders nog een keer alleen voor de keeper maar werd de bal geblokt. Ook Anique van der Klaauw was met een kopbal dicht bij de 0-2.

Een discutabele en onbestrafte duw in de rug bij Daphne in ’t Veld en daarna slecht wegwerken aan Rijnvogels zijde leidde de gelijkmaker in. De bal kwam op de linkerflank aan Ter Leede zijde bij Justine Jansen, die in deze wedstrijd het verschil maakte voor de thuisploeg, en met een knappe individuele actie en dito goal wist zij keepster Kelly Steen te passeren. Rijnvogels rechtte de rug en kon via Jasmina Hadzimusic al snel weer op voorsprong komen maar hij twee mogelijkheden konden niet omgezet worden in doelpunten. Daarna was het wederom de doelpuntenmaakster aan Ter Leede zijde die door wist te breken op links en via de kluts en de lat kon de bal vrij worden ingeschoten.

Na rust kon Rijnvogels het hoge niveau van voor de thee niet meer aantikken. De afgelopen weken heeft het virus aardig huisgehouden op sportpark De Kooltuin en dat heeft flink zijn weerslag gehad op de fitheid van de ploeg. Rijnvogels vergat verzorgd te blijven voetballen en het spel zo nu en dan te verplaatsen. Het creëerde nog wel twee goede mogelijkheden toen Kitty Susan op rechts doorbrak maar Jasmina Hadzimusic net niet te bereiken viel en een knappe kopbal van Daphne Troost leverde een evenzo knappe redding op aan Ter Leede zijde. Het kaarsje doofde langzaam uit tegen een solide Ter Leede en toen het in de slotminuut ook nog 3-1 werd waren de kaarten voor deze middag geschud.

Een onwerkelijke wedstrijd aan Rijnvogels zijde. Waar het in de eerste helft uitstekend voetbal op de mat legde waar de mensen van konden genieten wist de ploeg het overwicht niet om te zetten in doelpunten. Daarna doofde het kaarsje langzaam uit aan Katwijk Binse zijde. Ter Leede had aan vier kansen genoeg om drie keer te mogen juichen. Het is de bittere realiteit. Lessen trekken uit deze en volgende week tegen Wartburgia laten zien dat de ploeg zichzelf wel kan belonen, want dat had op basis van de eerste helft dik verdiend geweest.

27/02/2022


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media