HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Nog niet opgewassen tegen Feyenoord beloften

Geflatteerde nederlaag na slechte beginfase: 3-0

 

De kop is eraf voor de equipe van Wim Bouckaert. Na een week vol trainingsactiviteiten mocht de bal in wedstrijdverband haar eerste omwentelingen weer maken. Onder tropische omstandigheden, waar Rijnvogels helaas een groter punt van maakte dan de tegenstander, maar op een fantastisch hoofdveld op sportpark Varkenoord ging de oefencampagne van start. Een grasmat waar je als voetballer van droomt.

 

Ondanks dat de beloften van Feyenoord al drie weken dagelijks in training zijn en al een wedstrijd in de benen hebben ontspon zich in de loop van de wedstrijd een minimaal gelijkwaardig duel. Het eerste kwartier was desastreus van Rijnvogels kant. Opstart problemen, de teamtaken die ietwat in de wind werden geslagen…  wie weet, maar binnen een kwartier was het 2-0 voor de stadionclub. Om het kwartier werd een drinkpauze ingelast in een partij die over 3 x 30 minuten werd gespeeld. Het was de redding voor de Katwijkers want daarna werd er beduidend beter gespeeld. Meer grip op de helft van de tegenstander, de bal bleef langer in bezit en het had een veel beter antwoord op de flitsende aanvallen van de gastvrouwen. Een mooie talentvolle ploeg, maar ook Rijnvogels sprak een woordje mee en had in alle bedrijven meerdere malen de kans om de trekker over te halen. Het mooiste doelpunt van de middag kwam in het derde bedrijf toen Feyenoord kon opstomen en met een geweldige knal keepster Zoë van Broekhoven het nakijken liet. Ondertussen had Rijnvogels ook een lading mogelijkheden onbenut gelaten en zag het via een mooie kopbal van Daphne Troost een doelpunt afgekeurd zien worden voor buitenspel.

 

Een wedstrijd met mooie pieken maar ook diepe dalen en dat wordt tegen een uitstekende en enthousiaste tegenstander als Feyenoord met de grond gelijk gemaakt. Voor trainer Wim Bouckaert en zijn staf een mooie middag om wat zaken aan het daglicht te krijgen en daar op voort te borduren. In de aankomende week heeft hij zijn ploeg (bijna) compleet en zal het team steeds meer een gezicht gaan krijgen in aanloop naar een mooi seizoen in de Topklasse. Aankomende week staat wordt er weer gewerkt aan de fitheid en de opbouw van het team. Op het trainingsveld en in de oefenwedstrijden tegen Jong VV Alkmaar (woensdag 19.30 uur) en Jong Telstar (zaterdag 11.30 uur). Beide wedstrijden zijn op De Kooltuin, wat na zo’n half jaar eindelijk weer eens het decor is van een wedstrijd.

 

Wij danken Feyenoord voor de geweldige ontvangst, dito wedstrijd en wensen hen veel succes in de voorbereiding en de competitie.

09/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media