HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Nog even geen punten in de topwedstrijden voor Rijnvogels

DTS Ede trekt aan het langste eind in leuke en open wedstrijd 

Het zit er aan te komen voor FC Rijnvogels. Na de tweede topwedstrijd van deze competitie is dat de conclusie die getrokken mag worden. Tegen FC Eindhoven was een puntje haalbaar en nu tegen landskampioen DTS Ede had het kwartje ook de goede kant op kunnen vallen. De Kooltuinbewoners zijn aan het bouwen en weet dat op dit moment nog even niet in de score uit te drukken tegen de titelkandidaten. De neutrale toeschouwer werd zoals altijd bij wedstrijden tussen DTS Ede en Rijnvogels op zijn wenken bediend, waar de thuisploeg met een 2-1 overwinning de punten in eigen huis mocht houden.

De wijzer op de weegschaal schoot de gehele wedstrijd alle kanten op als het gaat om het krachtsverschil. Rijnvogels heerste in het begin van de wedstrijd, met aanvoerder Ramona van der Harst na een lange blessure weer terug in de gelederen, en sneed een aantal keer gevaarlijk door de Edense boter heen. Door goed afjagen en de gedurfde aanvallende instelling aan de bal van de bezoekers had de openingstreffer eigenlijk een Katwijks tintje moeten hebben maar uit het niets viel de bal aan de andere kant binnen na onnodig balverlies. Keeper Kelly Steen en Anique van der Klaauw probeerde de boel nog te repareren maar de bal vloog tergend langzaam binnen. Rijnvogels moest even met het hoofd schudden na de tegentreffer maar herpakte zich in het laatste kwartier van de wedstrijd. Een mooie voorzet van Kim Zethof kwam terecht bij Kitty Susan maar bal werd een enkele centimeter voor de lijn weggerost door de blauw-witten. Vreugde en verdriet ligt dan dicht bij elkaar. Had Rijnvogels voor rust wat beter met de ruimtes omgegaan die DTS liet liggen had een voorsprong bij de thee geldig geweest.

Na rust kantelde de wedstrijd in de beginfase naar het voordeel van de thuisploeg. Rijnvogels was de vastigheid aan de bal kwijt en verloor het leer telkens na luttele seconden wanneer het deze in bezit had. DTS etaleerde haar prachtige positiespel en een dito aanval was de inleiding voor de tweede treffer van de middag. Het verschil twee en Rijnvogels moest in de achtervolging. Keepster Kelly Steen eiste de hoofdrol voor zich op door met enkele prachtige parades haar ploeg voor meer schade te behoeden. Petje af daarvoor. Het was een paar minuten buigen of barsten voor Rijnvogels maar wederom wist het zich uit de modder op te trekken. Uitgerekend Jeanny Harders, die elke week een stapje beter aan het worden is, knalde raak na een prachtige individuele actie en gaf haar ploeg weer kleur op de wangen. Met nog een kwartier te spelen gooiden beide ploegen alle schroom van zich af en raasde het spel van het ene zestien meter gebied naar het andere. Rijnvogels zocht de diepte met in de hoofdrol Kim Zethof en Drita Celaj wat voor onrust zorgde bij de thuisploeg. De ingevallen Priscilla de Vos was een prima aanspeelpunt voor Rijnvogels en zij bediende eerst Kitty Susan en daarna Drita Celaj waar met een beetje geluk de gelijkmaker op de borden gezet kon komen. Diezelfde Drita Celaj chipte met een vernuftig balletje Kitty Susan in vrije positie maar zij kwam een teentje tekort om af te drukken. In de slotseconde was het vrouwen en kinderen eerst toen Rijnvogels nog een corner en een vrije trap kreeg maar DTS ontwapende het gevaar uitstekend.

Het is moeilijk om te stellen of de uitslag terecht is of niet. Uiteindelijk is DTS effectiever geweest en was het aan de bal constanter dan Rijnvogels. Toch moeten de mensen op de tribune genoten hebben van beide ploegen. Twee teams die het voetbal een warm hart toedragen en uitgaan van de principes die het spelletje mooi maken. Wat dat betreft is het alweer uitkijken naar zaterdag 13 november wanneer beide ploegen elkaar wederom treffen voor de TOTO KNVB Beker, ditmaal in Katwijk. Conclusie is dat Rijnvogels keihard op de deur aan het bonzen is bij de kopgroep van de Topklasse, maar dat het nog een stapje moet maken om de daden om te zetten in resultaten. Een mooie uitdaging voor dit de komende weken, het zit er aan te komen.

31/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media