HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Mooi meetmoment met een niveautje hoger

Geflatteerde nederlaag na een leerzame en strijdlustige avond 

De mensen die naar De Kooltuin waren gekomen op deze woensdagavond kregen een mooi treffen voorgeschoteld tegen Eredivisionist Excelsior Rotterdam. Kort door de bocht genomen kreeg Rijnvogels een lesje effectiviteit met een 0-3 nederlaag, maar wie de wedstrijd heeft gevolgd heeft opgemerkt dat ons vlaggenschip echt niet onder doet voor dit segment clubs in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Rijnvogels was veel aan de bal, creëerde kansen maar mist nog vastigheid in een aantal zaken om écht de wil aan zo’n sterke en fitte opponent op te leggen.

Na het afgelaste treffen tegen Jong Telstar en alleen de opwarmwedstrijd tegen SV Den Hoorn in de benen was dit dus gelijk een pittige uitdaging voor de Kooltuinbewoners. Zowel fysiek en tactisch. Voor de bezoekers uit het Rotterdamse Kralingen was het alweer de zevende en afsluitende wedstrijd van de voorbereiding voordat op vrijdag 27 augustus de competitie zal starten tegen Ajax. Zo ver is Rijnvogels nog niet en daarom zijn de zaken die blootgelegd werden misschien wel logisch. Waar het eerste bedrijf voornamelijk op het middenveld werd afgespeeld ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd waarin Rijnvogels via een corner en een uitgespeelde aanval twee momentjes even niet bij de les was en twee tegengoals moest slikken. Aan de overkant nog niet heel veel activiteit al was er tweemaal vrij doorgang richting het vijandelijke doel maar helaas even zo vaak was het buitenspel.

De tweede helft een Rijnvogels wat de schroom van zich afgooide en op zoek ging naar een verdiend doelpunt. Waar de Topklasser ook voor de thee vol druk vooruit probeerde zetten was de uitvoering in de tweede helft daarvan ook een stuk beter. De bal werd sneller veroverd en met meer diepte in het spel kregen de bezoekers het zowel verdedigend als aanvallend een stuk lastiger. Een strijdend Rijnvogels voor elke meter is wat vrouwenvoetbal in Katwijk aan den Rijn kenmerkt en is de basis van alles. Daar was geen gebrek aan. Rijnvogels op zoek naar goals. Een doorgebroken Daphne Troost hield het overzicht en gaf de bal breed op Kitty Susan maar met een uiterste krachtsinspanning ging de bal in het zijnet in plaats van tussen de palen. Via diezelfde Kitty Susan en daarna ook via de ingevallen Soraya Hilali werd er vaker doorgebroken maar kwam men wat kracht tekort in de afronding. Ook de sterk spelende Jasmina Hadzimusic rukte op via rechts na een vlot lopende aanval en vuurde een gevaarlijk schot af waar wellicht afgeven ook nog een optie was en Romy Scherpenzeel miste het target op een half metertje na een verre vrije trap. De counters van Excelsior leverde eerst een lob op die net naast ging maar daarna was het nog voor een derde keer raak waar een zondagsschot van de rand van de zestien in de lange hoek suisde.

Rijnvogels gaf niet op maar de verdiende goal kwam er helaas niet. Het was een wisselvallige wedstrijd waar ons vlaggenschip op alle vlakken tot op de toppen van hun kunnen werd uitgedaagd. Een mooie tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding waarin zeer leerzame momenten zaten en met de mogelijkheden dat op een goede dag ook Eredivisieteams in de toekomst de wil op kan worden gelegd. Aanstaande vrijdag en zaterdag gaat Rijnvogels op teamweekend in de eigen gemeente waarin het op allerlei vlakken gaat investeren in een hecht collectief. De eerstvolgende wedstrijd staat op de kalender voor woensdag 25 augustus met weer een geweldige tegenstander. De beloften van ADO Den Haag komen op bezoek en er wordt om 19.00 uur afgetrapt op sportpark De Kooltuin. We kijken er alweer naar uit.

 

19/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media