HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Met een zesklapper naar eerste overwinning

 

Het begint nu echt te draaien bij Rijnvogels 

 

De machine draaide aardig op toeren op deze dinsdagavond op De Kooltuin. Een redelijk swingend Rijnvogels deelde negentig minuten lang de lakens uit tegen de beloften van Excelsior Rotterdam. Maar liefst zes goals kregen de toeschouwers getrakteerd en dit hadden zelfs minimaal het dubbele kunnen zijn. Het succesje wat nodig was is er en dat geeft de bouw van een spectaculair team weer een boost.

 

Een zorgeloze avond was het voor ons vlaggenschip. Het is goed te zien dat het team fitter wordt en beseft dat de manier waarop leidend is voor winst. Er werd heel veel energie gestoken in de opbouw van het spel en met weinig ruimte tussen de linies, maar met veel beweging werd er met het mes aardig door de Rotterdamse boter gesneden. Het duurde nog even voordat de openingstreffer op de borden kwam. Er werden vier á vijf levensgrote kansen gemist. Zoveel krijgen we er niet in de competitie maar toen de hard werkende Ramona van der Harst de ban wist te breken, ging het snel en wist Kim Zethof na twee afgekeurde goals eerder in de voorbereiding haar eerste ‘legale’ treffer van het seizoen te maken en het verschil was twee.

 

Later in de wedstrijd viel de derde treffer na een puike voorzet van diezelfde Kim Zethof en het was Lavinia Poku die de bal met veel zelfvertrouwen en controle uit de lucht binnen knalde. En of het nog niet genoeg was maakte Kim Zethof ook de 4-0 wat voor haar de tweede van de avond betekende. Rijnvogels tankte vertrouwen en het was Loraine Kuijt die met een knappe schuiver in de lange hoek het handjevol treffers compleet maakte. De bezoekers kwam er niet aan te pas en konden alleen maar de schade beperken. Het slotakkoord was ook voor Rijnvogels waar de mee opgekomen Cathelijne Tijhuis een goede voorzet afleverde en Claudia Owel met een mooie kopbal de zesklapper definitief maakte.

 

Een mooie avond voor Rijnvogels met zes goals. Genoten van het spel waarin steeds meer lijn in gaat zitten. Nu het aanstaande vrijdag laten zien tegen een betere tegenstander. Dan wordt er tegen Jong Ajax gespeeld en dat is toch weer een wedstrijd waar naar uitgekeken kan worden. De ploeg van Wim Bouckaert reist met een goed gevoel af naar De Toekomst. Want door de 6-0 overwinning tegen Excelsior Rotterdam heeft het kleur op de wangen gekregen.

19/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media