HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Leuke oefenzege tegen Telstar

Enthousiast Rijnvogels zorgt voor vermakelijke overwinning

De laatste wedstrijd van de oefencampagne leverde Rijnvogels een zege op tegen de beloften van Telstar. De thuisploeg was de sterkere partij, kon lekker vrijuit spelen en naar hartenlust aanvallen. Het is fijn voetballen tegen een tegenstander die ook veel energie in de wedstrijd steekt en die optelsom laat zien dat de toeschouwers met een fijn gevoel huiswaarts konden keren. Met een 3-1 zege gaat Rijnvogels de beslissende fase van de bekerpoule in en richting de start van de Topklasse.

Het duurde tot een half uur voordat de openingsgoal op de borden kwam voor de Kooltuinbewoners. Met steeds beter positiespel groeide Rijnvogels in de wedstrijd en wist Lisanne Wallaard de snelle Soraya Hilali weg te sturen die met een mooie boogbal de Telstar goalie het bos in stuurde. Niet veel later omzeilde Kim Zethof slim de buitenspel val en kreeg vrije doorgang richting het vijandelijke doel waar ze op onreglementaire wijze werd gestuit en leidsman Winkelman niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Daphne in ’t Veld maakte gretig gebruik van dit buitenkansje en liet de keeper kansloos. Een onnodige tegentreffer liet Telstar weer terugkomen in de wedstrijd en dus gingen beide ploegen aan de thee met een 2-1 tussenstand.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld waar de speelsters die veel wedstrijdminuten hebben gemaakt de afgelopen weken nu ook hun opwachting gingen maken. Na rust kwamen Anique van der Klaauw en Drita Celaj binnen de ploeg en na een uur voegden daar Claudia Owel, Mandy de Boer, Kitty Susan en de van een enkelblessure herstelde Jasmina Hadzimusic zich daar aan toe. De invallers lieten zich ook gelden want een mooie aanval via Drita Celaj, Mandy de Boer en Kitty Susan leverde een mooie voorzet op die gretig werd uitgepakt door Jasmina Hadzimusic. Een doelpunt uit het boekje en zo zien we het graag. Na de 3-1 bleef Rijnvogels zoeken naar doelpunten maar liet het net niet meer bollen.

Een goede oefenwedstrijd waar alle spelers en de toeschouwers aan hun trekken zijn gekomen. En dat tegen een team wat goed is gestart in de beloftencompetitie en ook tegen mede Topklassers goede resultaten heeft behaald in de voorbereiding. Door goed voetbal kwam de zege tot stand en dat stemt tevredenheid. Dat goede voetbal blijft nodig met de uitwedstrijd tegen Wartburgia II in het verschiet, in Amsterdam wordt zaterdag om 15.45 uur afgetrapt waarbij aan het begin van de zaterdagavond bekend wordt wie er door gaan naar de knock-outfase van het KNVB Bekertoernooi. Rijnvogels zal er alles aan doen om daar bij te zijn.

 

16/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media