HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Kansen in overtal, maar pech nekt de ploeg

 

Counters nekken een weer wat beter voor de dag komend Rijnvogels 

 

De ploeg maakt progressie maar maakt ook nog fouten die niet in de Topklasse thuis horen. Op het tactische vlak moeten de plannen vooraf strakker worden uitgevoerd, hierdoor vallen er soms grote gaten op het veld doordat de lange bal te snel wordt gegeven. Geduld is het toverwoord en een succesje in de voorbereiding is een kwestie van tijd. In het treffen tegen Jong Telstar was daar echter alle mogelijkheid toe. De ploeg stapelde kans op kans maar kwam door een penalty en een counter weer met lege handen te staan.

 

Ons vlaggenschip moet fouten maken om later in de voorbereiding beter voor de dag te komen, werken aan de speelstijl voert op dit moment de boventoon. Dat het zaken ook oppikt was gisteren goed te zien. Er werd strijd geleverd en zodra de bal op de helft van de tegenstander kwam werd er goed gevoetbald echter het laatste zetje in de vorm van een goal moet nog gegeven worden. Aardig wat pogingen tegen de nieuwe aanwinst van de Eredivisie voor beloften, die met heel veel druk op de tegenstander het verschil wilt maken. Met die discipline zit het wel goed bij de Witte Leeuwinnen. Aan Rijnvogels kant was het discutabel dat de treffer van Kim Zethof net als afgelopen woensdag werd afgekeurd voor buitenspel.

 

Na de rust een beter Rijnvogels wat vooral in balbezit meer klasse moest gaan tonen. Kitty Susan brak uit over links en stoomde op het doel af met twee teamgenoten, maar de goede voorzet werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Ons vlaggenschip had moeite om te scoren. Alleen op de keeper af, schoten van afstand, goede combinaties… het wil nog even niet tot een succes komen. Het is dan lullig dat aan de overkant de bal uit een voorzet tegen de hand van een Rijnvogel wordt geknald en de scheidsrechter niets anders kan doen dan de bal op de plastic kalkstip te leggen en deze werd gedecideerd binnen geschoten. Niet veel later bouwde Rijnvogels aan een veelbelovende aanval en stond het met veel mensen voor de bal, maar simpel balverlies betekende dat de hele ploeg weer terug moest en Telstar counterde zich naar een verschil van twee. Zonde en niet nodig. Gelukkig gaf Rijnvogels het niet op en vocht het zich via een goal van Kitty Susan terug in de wedstrijd. In de slotminuten een kleine belegering rond het doelgebied van Telstar maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet.

 

Na drie wedstrijden is te zien dat de afstemming nog wat beter moet bij Rijnvogels. Iets sneller de bal rond spelen, iets eerder druk zetten en niet reageren maar anticiperen. De kwaliteit is er. Het zijn handvatten wat de ploeg na dik een half jaar zonder wedstrijden weer onder de knie moet krijgen. Dat is een kwestie van tijd. En dan is Rijnvogels een ploeg die van elke tegenstander in het amateurvoetbal kan winnen. Dinsdag de volgende test tegen de beloften van Excelsior Rotterdam. De Kralingers komen naar De Kooltuin en de aftrap is om 20.00 uur.

16/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media