HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | In de slotseconde naar de volle buit

Verdiende late treffer zorgt voor vreugde explosie

De vreugdekreten die in de 96e minuut over sportpark Elden schalden nadat Kitty Susan in extremis haar team naar drie dik verdiende punten had gekopt bevatten opluchting, gerechtigheid en natuurlijk vooral heel veel blijdschap. En dat was niet zonder reden. Rijnvogels speelde een prima verzorgde wedstrijd, had meer en de betere kansen maar kwam in de 2e helft toch tweemaal op achterstand door het tevens prima spelende Eldenia in het zadel te helpen. Veerkracht en onverstoorbaarheid waren echter de toverwoorden voor de Kooltuinbewoners, die uiteindelijk in de slotseconde de zwart-witte gastvrouwen in diepe rouw dompelden. Een spectaculaire 2-3 overwinning in een wedstrijd van hoog niveau. De Topklasse is met een oorverdovend startschot begonnen.

Rijnvogels was met recht klaar voor de start van de competitie en dat liet het in het eerste bedrijf tegen Eldenia gelijk zien. Met veel dynamiek en variatie in het positiespel kwam het door tot diep op de helft van de tegenstander. Zo wist tweemaal Mandy de Boer de keeper in de korte hoek te testen maar met een mooie parade hield zij haar doel schoon. Daphne Troost werd na een knappe lage voorzet bij de 1e paal in stelling gebracht maar de bal ging rakelings naast. Aan de andere kant was het opletten geblazen voor de vaardige thuisploeg maar de defensie gaf geen kik. Aan de andere kant waren Kitty Susan en Daphne Troost dichtbij met een mooie kopbal en Tirza Kromhout met een schot in de lange hoek.

Voor de thee geen goals maar met veel vertrouwen werd het tweede bedrijf aangevangen. De eerste vijf minuten na rust van Rijnvogels waren helaas de slechtste van de hele wedstrijd en een minuut na de aftrap was het open huis met de openingstreffer voor Eldenia, die werd gerealiseerd door knap keepster Kelly Steen te omspelen. Rijnvogels liet het er niet bij zitten en was inmiddels wakker geschut. Daphne Troost ging maar weer eens diep en tweemaal werd haar inzet geblokt. Door snel de bal te veroveren op de helft van de tegenstander was het na een klein uur eindelijk raak voor de Katwijkers toen Kitty Susan gedecideerd afrondde op aangeven van Kim Zethof. Doordrukken leek het devies maar een aantal minuten later was onverwacht balverlies de inleiding voor de tweede treffer van Eldenia. Weer een domper voor de goed spelende Rijnvogels maar het rechtte de rug wederom. Een hard schot van Mandy de Boer werd knap gekeerd. Anique van der Klaauw was met het hoofd heel dichtbij de gelijkmaker en ook Kitty Susan wist met een mooie volley in de lange hoek de meegereisde supporters te laten juichen, maar helaas werd de bal op het allerlaatste moment van de lijn gekegeld. Kersverse zaalvoetbal international Zoyla Barendse brak door op rechts en gaf de bal breed op de sterk ingevallen Claudia Owel, maar haar lobje zette de daling te laat in. Een prachtige pass van Daphne in ’t Veld was het voorwerk voor de 2-2. Kim Zethof kreeg de bal op een presenteerblaadje en wipte de bal met een heerlijke voetbeweging over de uitgekomen doelvrouw heen en vanaf dat moment had Rijnvogels nog tien minuten voor de volle buit. Echter moest het niet vergeten dat de rijen achterin gesloten bleven, want Eldenia kwam er een aantal keer gevaarlijk uit.

Rijnvogels bleef aandringen al moest het wachten tot de eerder genoemde 96e minuut. Claudia Owel werd aan de linkerkant net over de middenlijn gestuit en de vele toeschouwers maakten zich op voor de laatste poging van Rijnvogels om de drie punten mee naar Katwijk te nemen. De vrije schop van Romy Scherpenzeel was perfect en suisde prachtige richting het vijandelijke zestien meter gebied. Kitty Susan wist haar hoofd er tegenaan te krijgen en door dat uiterste zetje vloog het leer over de uitgekomen doelvrouw heen. De taferelen die daarna volgde maak je niet zo vaak mee in het seizoen. Niet goed voor het hart, maar uiterst prachtig om te ervaren. Ontlading met hoofdletters geschreven.

Rijnvogels de volle buit en Eldenia bleef een illusie armer achter, maar de thuisploeg verdient zeker de complimenten voor hun goede spel. Met drie punten terug naar Katwijk en het gevoel van winnen verleerd nooit, ook al was de vorige wedstrijd op het hoogste niveau van Nederland dik 11 maanden geleden. Ditmaal niet alleen gewonnen van de tegenstander, maar Rijnvogels won ook van zichzelf. Door te blijven doen wat de ploeg uitstekend beheerst bleef het vrij kalm ondanks dat de negentigste minuut steeds dichterbij kwam en er tegenslag was in de vorm van de tegengoals. Op naar een nieuwe week, waarin DSS uit Haarlem naar De Kooltuin zal gaan komen. Nog even nagenieten, de goede zaken meenemen en de leermomenten tussen de oren knopen. De Topklasse is terug en dat hebben we geweten ook.

 

26/09/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media