HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Hele belangrijke driepunter voor Vrouwen 1

Rijnvogels maakt het verschil voor de rust: 2-0

Moegestreden vielen de Kooltuinbewoners na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidsman Willems tussen de plastic grassprieten. De zware weken, met een uitgedunde groep, gaan tellen maar de drie punten zitten weer in de knip. In een uitstekende eerste helft werd het verschil gemaakt. Het sterke Be Quick ’28 viel in de Rijnvogels val en hield voor de thee met slechts twee tegentreffers de schade beperkt. Na rust miste Rijnvogels wat energie, maar ondanks wat aandringen van de Zwollenaren kwam de voorsprong nooit in gevaar. De concurrenten in de subtop lieten punten liggen en daardoor staat Rijnvogels nu stevig op de vierde stek in de Topklasse.

Rijnvogels haar huiswerk weer uitstekend op orde en schudde in de beginfase direct flink aan de boom. Het druk zetten op de helft van de tegenstander was van een ongekend niveau en de bezoekers kwamen nauwelijks over de helft van Rijnvogels. Dit leverde veel duels op maar ook vroeg balbezit voor de thuisploeg. Kim Zethof knalde na vier minuten het leer maar eens op doel en de sterke doelvrouw van Be Quick wist in twee instanties te keren. Na tien minuten was het uitblinker Tirza Kromhout die door de andere uitblinker Kitty Susan van een mooie steekpass werd voorzien maar haar schuiver was net in het bereik van de Zwolse doelvrouw. Iedereen die zijn voelsprieten op De Kooltuin had uitgezet voelde dat de openingstreffer er aan zat te komen. Dat gevoel was juist. Wederom goed druk zetten van de thuisploeg en Kitty Susan had vrije doorgang en de openingstreffer was een feit. De tweede treffer van de late middag liet niet lang op zich wachten. Een goal uit het boekje, waar Rijnvogels al wekenlang op traint. De tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd en in de eindfase werd via Claudia Owel en Mandy de Boer de bal voorgebracht en wie anders dan Daphne Troost, die een neusje heeft voor dit soort situaties, stond aan het eindstation van een prachtige teamgoal. Dat het uiteindelijk slechts 2-0 was bij rust was coulant, want niet veel later werd een dito aanval over rechts net niet gepromoveerd tot wat de beslissing in de wedstrijd had kunnen zijn.

Het tweede bedrijf van de afsluiter van de voetbalzaterdag op De Kooltuin was van een lager niveau. Be Quick ’28 wilde haar huid duurder verkopen en kwam veel vaker in de duels waardoor Rijnvogels weer lastiger de bal in de ploeg kon houden. Het koste de thuisploeg veel energie om de aanvalsdrift van de tegenstander te beteugelen maar dit lukte zonder meer. Grote kansen kwamen er niet voor de bezoekers al moest keeper Kelly Steen op haar hoede zijn voor de hoge ballen die van ver voor de goal werden geslingerd. De snelheid van de blauwvingers op de flanken werd op een enkel moment na gecontroleerd door de Rijnvogels defensie en daarmee laat het zien dat het stappen maakt. Kim Zethof brak in de tweede helft nog een keer door maar de goal bleef uit. Ook Romy Scherpenzeel mocht een keer aanleggen maar haar vrije trap was een prooi voor de keeper. De zege kwam niet meer in gevaar en de concurrenten verloren punten. Door de winst op één van de beste teams uit de Topklasse mag er geconcludeerd worden dat Rijnvogels een woordje mee kan spreken dit seizoen.

De Rijnvogels vlogen over Be Quick ’28 heen en door de uitslagen op de andere velden heeft het een gaatje weten te slaan met de rest van de subtop. De derde plaats is op dit moment een terechte klassering voor Rijnvogels, die het moet delen met kampioenskandidaat FC Eindhoven. Het boek van de Topklasse kan even dichtgeslagen worden en die van de TOTO KNVB Beker kan werd van zolder gehaald worden. Oude bekende SC Klarenbeek komt volgende week zaterdag op bezoek. Vroeger in de 1e klasse waren dat veldslagen waar het kampioenschap de inzet was. En in de beker zijn alle scenario’s meer dan reëel. Maar eerst aanstaande woensdag naar Rotterdam om het op te nemen tegen Sparta. Het Kasteel zal het decor en ook dat is weer iets om naar uit te kijken. Het eerste blok van de Topklasse zit erop en op het rapport van Rijnvogel staan goede cijfers, daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn.

17/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media