HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Hard werkend vlaggenschip wint van ADO Den Haag

Zonder strijd geen overwinning

De derde wedstrijd van de voorbereiding leverde een overwinning op voor de Kooltuinbewoners. Na een overwinning op SV Den Hoorn en een nederlaag tegen Excelsior Rotterdam werden de beloften van ADO Den Haag met 2-0 aan de zegekar gebonden. In een wedstrijd waar het tempo heel hoog lag, beide ploegen niet lang aan de bal waren en elkaar snel onder druk wilde zetten was het Rijnvogels wat de betere kansen had en deze ook uiteindelijk wist te benutten via Kitty Susan en Tirza Kromhout.

Rijnvogels startte sterk tegen de talenten uit de residentiestad. Diep op de helft van de tegenstander werd de bal veroverd en dat leverde gevaarlijke momenten op voor het geelgroene doelgebied. Nadat een paar waarschuwingsschoten geen resultaat boden was het Tirza Kromhout die met een poeier de keeper testte, de goalie moest lossen en Kitty Susan is er in dat soort situaties als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken.

Rijnvogels gaf op eigen helft weinig weg, maar omdat het te vroeg de diepte zocht ontspon zich een box to box wedstrijd waar beide ploegen moeite hadden om de bal lang in de ploeg te houden. Het was daardoor moeilijk om structuur in het spel te krijgen. Uit een stilstaande situatie draaide Ramona van der Harst de bal mooi voor en kopte Daphne Troost de bal binnen, maar het was net buitenspel. Ook Anique van der Klaauw wist de bal uit een corner binnen te schieten, maar een overtreding ging daaraan vooraf. Daphne Troost draaide mooi weg binnen de zestien en bediende Soraya Hilali, maar haar inzet werd geblokt. Ook een inzet van ex-ADO speler Kitty Susan was een prooi voor de doelvrouw van de bezoekers. Een vrije trap van Romy Scherpenzeel leek via een slippertje de goal in de belanden maar werd nog net op tijd gerepareerd.

Ook ADO Den Haag wilde graag hun ploeg op gelijke hoogte zetten maar de Rijnvogels defensie maakte in verdedigend opzicht een solide indruk door goed samen te werken en elkaar te helpen. En anders was daar nog altijd keeper Kelly Steen die op haar post stond. In de slotseconde nam Rijnvogels de defensie van ADO Den Haag nog een keer onder vuur door uitstekend druk te zetten en het was Tirza Kromhout die het duel besliste met een heerlijke goal van net buiten de zestien. Haar schot zeilde prachtig in de kruising.

Niet veel later floot leidsman Winkelman voor het laatst. Rijnvogels heeft hard gewerkt om de overwinning binnen te slepen en maakte twee prima goals tegen een goede en fitte ploeg. Nu op naar aanstaande zaterdag, als de beloften van VV Alkmaar op bezoek gaan komen. De aftrap op De Kooltuin is om 14.30 uur.

26/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media