HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Geslaagde laatste test tegen Sparta

 

Het Kasteel was het decor van een goed Rijnvogels

 

Voor de vierde keer toog ons vlaggenschip richting de historische grond van Het Kasteel. Het stadion waar de nostalgie van af druipt, waar interlands zijn gespeeld, wedstrijden van het Olympisch voetbaltoernooi in 1928 en wat nog niet meer. Tegenstander Sparta Rotterdam en Rijnvogels onderhouden de laatste jaren een warme band en spelen ieder seizoen een oefenwedstrijd tegen elkaar.

 

Beide ploegen hebben zich in de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontpopt tot teams die aansluiting hebben gevonden met de top van Nederland. Rijnvogels acterend in de Topklasse en Sparta in de Hoofdklasse, al lijkt het een kwestie van tijd voordat de ploegen elkaar op het hoogste niveau in het amateurvoetbal zullen treffen. Het werd dan ook een wedstrijd op hoog niveau, waarbij Rijnvogels zeker in de beginfase heerste en terecht op voorsprong kwam via Daphne in ’t Veld. Er werd goed gevoetbald maar vergeten om ruimer afstand te nemen.

 

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er kansen over en weer, waar de toeschouwers konden genieten van verzorgd voetbal aan beide kanten. Keeper Kelly Steen nam een glansrol voor haar rekening met enkele fantastische parades. Aan de andere kant was ook de Sparta goalie in uiterst goede doen. Precies op het juiste moment was het de ingevallen Wilan Gies Broesterhuizen, voor het eerst weer bij de ploeg sinds haar ingescheurde kruisband begin maart, die een mooie solo op knappe wijze verzilverde met de 2-0.

 

Zeven weken van voorbereiding zitten erop en elke week is Rijnvogels sterker geworden. Het begon begin augustus met een matige wedstrijd tegen Feyenoord en de groei van de afgelopen weken werd tegen Sparta nogmaals geëtaleerd. Zaterdag start de Topklasse. De Rijnvogels karavaan gaat richting Zwolle voor het treffen met Be Quick ’28. We kijken er vol verwachting naar uit, de ploeg is er klaar voor.

17/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media