HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Eerste nederlaag voor Vrouwen 1

FC Eindhoven terechte winnaar in eerste topper 

Ons vlaggenschip bij de vrouwen heeft afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen FC Eindhoven was het de onderliggende partij en moest het terecht de punten afstaan aan één van de topploegen op het hoogste amateurniveau van Nederland. Dat was dit seizoen alleen nog weggelegd aan eredivisionist Excelsior Rotterdam. De Kooltuinbewoners staken niet in hun beste pak op deze warme nazomermiddag maar wisten door keihard te werken in de wedstrijd te blijven, maar kon het aanvallend niet echt een vuist maken.

Op het natuurgras van FC Eindhoven ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal een wedstrijd met een enorm hoog tempo. De thuisploeg liet er letterlijk geen gras over groeien en kwam in de beginfase beter voor de dag dan de Katwijkers. De klasbakken op het middenveld bij FC Eindhoven namen het team bij de hand en gingen goed om met het zware veld door veelal door de lucht het spel met ragfijne passes snel te verleggen. Rijnvogels kwam niet in de duels en was helaas figurant in de wedstrijd, het was dan ook niet gek dat binnen vijf minuten de thuisploeg al mocht juichen. Na de tegengoal gingen de meeste spelers uit een ander vaatje tappen maar in dit soort wedstrijd moet iedereen zich daar aan conformeren. In een fase dat Rijnvogels iets meer grip kreeg op de tegenstander wist het direct te scoren uit een corner van Kim Zethof, de snelle buitenspeler vond Kitty Susan die met een knappe volley de bal in de kruising van de korte hoek liet ploffen. In het vervolg van het eerste bedrijf werd het gelijke spel verdedigd.

Na de thee een ander Rijnvogels wat tactisch beter voor de dag kwam. De angel van de aanvallen over de flanken van FC Eindhoven werden eerder gefrustreerd en het geweld voor de goal nam zienderogen steeds meer af. Net toen de hoop op een resultaat begon te leven ging het toch mis voor de ploeg van Samira El Abdallaoui. Het spel werd te snel hervat waardoor nog niet iedereen in positie stond en daar maakten de blauwwitte kampioenskandidaat gretig gebruik van met een prachtig schot van 20 meter in de uiterste hoek. Een harde les maar wel eentje die hoort bij het volwassen worden als team in het lezen van de wedstrijd. Na de goal behield de thuisploeg het overwicht maar kwam het niet meer echt tot grote kansen. Aan de andere kant van het veld kon Rijnvogels ook geen vuist maken. Kim Zethof werd eenmaal afgevlagd voor buitenspel en Kitty Susan kwam net een teentje tekort om de bal op een meter of zeven van de goal het laatste zetje te geven. In de laatste minuut leek een scenario zoals tegen Eldenia te ontstaan toen Romy Scherpenzeel aan mocht leggen voor een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar de bal kon helaas niet de juiste kant op worden gekopt. Het had mooi geweest, maar wellicht ook teveel van het goede.

De eerste nederlaag is een feit en dat is op basis van deze wedstrijd een terechte. FC Eindhoven is als team op dit moment verder en heeft een sterke wedstrijd op de mat gelegd. Rijnvogels heeft het snot voor de ogen gewerkt en dat verdiend een geweldig groot compliment, want dat is niet makkelijk na een snelle achterstand. De huid is uiteindelijk duur verkocht. Volgende week komt er bezoek uit Zwolle als Be Quick ’28 om 17.00 uur aan de aftrap staat op De Kooltuin. Wederom een sterke tegenstander die al een zwaar programma achter de rug heeft maar voor Rijnvogels een mooie kans om aan het thuispubliek te laten zien dat het wilt groeien als collectief. De eerste grote slag is zaterdag verloren, nu laten zien dat het tegen een stootje kan en mee kan in het Topklasse geweld. De uitdaging gaat nu echt beginnen.

 

11/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media