HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 doet zichzelf te kort met een punt

Eerste en tweede helft een wereld van verschil

 

De Rijnvogel vrouwen hebben in een bizar duel tegen SC Woezik het nagelaten om de tweede overwinning van het seizoen te boeken. In een zeer matige eerste helft, waar de ploeg volledig tegen zichzelf speelde maar nog wel kansen creëerde, kwam het vroeg op achterstand. In het tweede bedrijf werd het een spektakelstuk en wist Mandy de Boer met een weergaloze solo toch nog een punt binnen boord te houden. Een bizarre avondwedstrijd, waar het verschil tussen voor en na de thee schrikbarend groot was.

 

De promovendus moest de mat op met een niet geheel fitte en volledige selectie, mede door de grote belangen van deze middag stond er spanning op de ploeg. Het elftal werd zelf haar grootste tegenstander in het eerste bedrijf. Na zes minuten spelen resulteerde een flinke slipper achterin voor een mooie start voor de rode lantaarn drager uit Wijchen. Rijnvogels moest in de achtervolging en had moeite met de knop om te zetten. Woezik liet veel ruimte achter de verdediging en Lavinia Poku wist te ontsnappen, maar twijfelde te lang in de afronding. Een ferme knal van dertig meter door Romy Scherpenzeel spatte uiteen op de lat en de toegesnelde Tirza Kromhout kwam een teentje te kort. De spits was daarvoor gevaarlijk geworden met een schot richting de lange hoek die net langs de verkeerde kant van de paal raasde.

 

Na rust moest het anders en het ging anders. Beide ploegen gooide alle registers open, alle tactische zaken werden over boord gegooid en er werd met het hart gespeeld. Het publiek ging er achter staan en het werd een vechtwedstrijd met grote kansen, fouten over en weer, veel emotie en er moesten ontzettend veel meters gemaakt worden. Ondanks dat het opportunisme hoogtij vierde, duurde het tot tien minuten voor tijd voordat de echte kansen er kwamen. Romy Scherpenzeel liet middels een vrije trap de bal naar de bovenhoek krullen, de mooie inzet werd echter op dito wijze uit de kruising geplukt door de Wijchense goalie. Daarna kwam het absolute hoogtepunt van de wedstrijd en de verdiende gelijkmaker. Mandy de Boer versnelde nog maar eens vanaf de middenlijn en liet iedereen haar hielen zien. Koeltjes oog in oog met de keeper schoof ze de bal in het netje. Een prachtige goal. Beide teams gingen daarna vol voor de winst. Keeper Kelly Steen wist direct na de treffer met twee prachtige parades haar ploeg op de been te houden en aan de andere kant was de ingevallen Loraine Kuyt tweemaal heel dicht bij het moment om De Kooltuin in vuur en vlam te zetten. Maar het zat er helaas net niet in.

 

De tweede helft heeft het publiek op het puntje van de stoel gezeten en liet de ploeg zien wat het kon, in het eerste bedrijf heeft het zichzelf zwaar benadeeld. Om boven de rode streep te komen moet het na de winterstop een gaatje van één punt goed maken ten opzichte van naaste concurrent van SSS. Na de kerstvakantie moet er nog een hoop werk gedaan worden in de opbouw van het team en dan zullen de punten makkelijker in het bezit komen. Het wordt razend spannend in 2020, tot na de feestdagen.

08/12/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media