HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Volle buit na slechte pot van het tweede

Tweede: Een slechte pot toch winnen

 

Tot tien minuten voor tijd zag het er naar uit dat promovendus BVCB er met de winst vandoor zou gaan. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en bleef de winst op de Kooltuin. Na een slechte opvoering toch drie punten in de knip steken mag als een van de weinige positieve lichtpunten op een natte grijze dag worden aangemerkt.

 

Ook trainer Arie van Dijk was na afloop realistisch. ‘Het was slecht, ronduit slecht. Dat we toch nog winnen is positief omdat er tot het laatst aan toe voor geknokt werd. Een aantal spelers had hun dag niet’ was zijn korte analyse. Vervolgens: ‘Maar wij hebben ook praktisch geen kans weggegeven alleen bij de tegengoal ging het onnodig mis’.

 

Het jonge team uit Bergschenhoek kende een uitstekende seizoenstart met een 3-0 zege op Feijenoord en een 4-0 victorie op Forum Sport. Zij begonnen ook onbevangen aan de strijd op de Kooltuin en in de eerste minuut werd doelman Sven IJzendoorn al getest. Het werd daarna een wedstrijd waarin het tweede niet aan haar normale niveau kon reiken. Combinaties liepen niet lekker, veel balverlies in de persoonlijke duels daar waar de bezoekers juist een fris potje op de mat legden. Van bloedstollende momenten voor de beide doelen bleef het (niet aanwezige publiek, behalve de enkelingen van dienst) verstoken. Toch twee opwindende momenten na een fraaie kopbal van Kevin de Jong die al even fraai door Lennart van den Hengel werd over getikt en een scherpe bal van Leroy den Haan die voorlangs rolde. Aan de overzijde gaf de Vogeldefensie geen kans weg en derhalve brak tea-time met een blanco score aan.

 

Direct na de thee ging het echter mis na een twijfelmoment in de verdediging waarvan Brian Appay dankbaar gebruik maakte. De Katwijkers konden vanaf dat moment achter de feiten aan gaan lopen. De motor kwam maar echter niet op gang en leek zand tussen de onderdelen te hebben hetgeen soepel lopen belemmerde. Hard werken was de enige optie om resultaat te kunnen boeken. Een voorbode hiervan was een buitenspelgoal van Kevin de Jong. Even de mouwen op blijven stropen want het uurwerk tikte al aardig richting eindsignaal. Met nog tien minuten op de klok viel de gelijkmaker. Een mooie aangesneden voorzet van Paul Melissen werd door Arie de Vreugd snoeihard achter Van den Hengel geknikt.

 

Gesterkt door deze opsteker roken de Vogels plotseling de volle buit en zetten nog even aan. De reguliere speeltijd was koud vestreken of de winnende treffer viel in het Bergschenhoekse mandje. Leroy den Haan werd op links weggestuurd en schoot vanuit een moeilijke hoek. In eerste instantie redde Van den Hengel maar op de rebound van Dylan Guyt moest hij het antwoord schuldig blijven. Een min of meer ‘gestolen overwinning’ maar daar maalde niemand meer om.

04/10/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media