HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Heren 2 volkomen terecht naar tweede overwinning

Strijdend tweede naar verdiende overwinning in doelpuntrijk duel

 

Hattrick van Leroy den Haan

 

De kater tegen Quick Boys was al weer verdreven. Elk duel biedt nieuwe kansen zo ook tegen BVCB op het mooie sportpark in Bergschenhoek. Na een doelpuntrijke wedstrijd trokken de jonge Vogels aan het langste einde. Op basis van inzet mag deze zeer nuttige overwinning als terecht worden bestempeld.

 

Door Piet van Kampen

 

Het jonge team van trainer Arie van Dijk dat pas een overwinning boekte, bleek in het uitduel over een behoorlijke (vogel)veerkracht te beschikken. Een onnodige 2-1 achterstand werd ongedaan gemaakt en toen in de tweede helft een 3-2 voorsprong binnen de minuut teniet werd gedaan veerde het team weer op en binnen no-time was het weer gelijk. Op wilskracht werd uiteindelijk de 3-5 zege over de streep getrokken.

 

Het was een teamprestatie en zonder iemand ook maar iets tekort te doen mogen de namen van Jan van Duijn en Leroy den Haan toch wel even apart worden vermeld. Jan als prima verdediger ook nog eens aangever bij enkele doelpunten en zelf de 2-2 binnen koppend. Leroy als de man die met zijn hattrick een leeuwenaandeel had in deze prima zege.

 

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de grauwe herfstlucht zeker niet nadat Leroy na een voorzet van Jan die paniek in de BVCB defensie teweeg bracht, via een frommelgoal de 0-1 noteerde. Normaal gesproken zou de rust met deze stand worden bereikt ware het niet dat twee persoonlijke fouten door Tim de Rooy en Quinten Toerné genadeloos werden afgestraft. Met een doffe domper aan de thee. Blijkbaar verkwikkend.

 

In de eerste minuut van het tweede bedrijf al bijna de gelijkmaker van Leroy maar doelman Lennart Hengel viste de lijn net voor de achterlijn weg. Uitstel van executie want een minuur daarna werd een corner van René Houwer snoeihard door Jan van Duijn binnen geknikt. Ziezo, de zaken waren weer recht getrokken. Doelman Pieter Plug voorkwam een tegentreffer. Vervolgens kwam de mooiste treffer van dit doelpuntrijke duel op naam van Leroy den Haan. Een zondagsschot op zaterdag in de kruising van het BVCB hok, 2-3. De jubeltonen waren nauwelijks verstomd of de knikker lag aan de overzijde op de witte stip. De zondaar is mij even ontgaan. Aanvoerder Lieftink knalde op de paal maar Brian Appy verzilverde de rebound zodat de Vogels opnieuw de jacht naar een overwinning konden opstarten. En met succes. Het was wederom Jan van Duijn die een assist afleverde waarmee Leroy den Haan wel raad wist, 3-4. Om het onverwachte maar verdiende succes nog meer gestalte te geven schatte Timon van Duijn een situatie goed in en was de slimste in de communicatiestoornis in de Bergschenhoekse defensie en rondde koelbloedig de 3-5 overwinning binnen. Verdiend op basis van inzet, Niet altijd even fraai maar arbeid loont. Bij deze.

23/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media