HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Onderuit in derby

Heren 2 moet buigen in derby

 

De tweede competitiewedstrijd was direct ook al de tweede plaatselijke derby. Nadat er in het openingsduel relatief makkelijk van Katwijk werd gewonnen moesten de Vogels tegen Quick Boys het bekende onderspit delven. De ‘Nieuw-Zuiderlingen’ trokken met 1-2 de winst over de streep.

 

Op de overwinning viel uiteindelijk weinig aan te merken want het blauw-witte team was over het geheel genomen de toch iets betere ploeg zeker in de tweede helft. In het team twee oude bekenden die voordien het rode Rijnvogelshirt droegen maar nu van tenue hadden gewisseld, namelijk Thijs van Kruistum en Sander van der Gugten. Het was laatst genoemde die met een kopbal zijn voormalige team de das om deed. Het kan verkeren, ook in het voetballeven.

 

De derby’s kenmerken zich altijd door een flinke dosis inzet, rivaliteit maar ook sportiviteit. Het mag dan mannelijk zijn, de passie eraf stralen maar het loopt nimmer uit de hand. De meesten kennen elkaar en een beetje respect is altijd op z’n plaats. Een overwinning voor welk team dan ook, smaakt in een plaatselijke derby beter dan tegen welke tegenstander dan ook.

 

De bezoekers begonnen sterker aan het duel dan de Kooltuinboys. Doelman Sven IJzendoorn moest al snel diverse keren in actie komen hetgeen hem uitstekend afging. Bij de eerste gevaarlijke Rijnvogels tegenstoot, ingeleid door Mikey Parami, knalde Kevin de Jong snoeihard tegen de onderkant van het aluminium. Het was een levendig begin en het beloofde veel goeds voor een lekkere pot voetbal. Het tempo lag lekker hoog. Aan wederzijdse inzet geen gebrek. IJzendoorn voorkwam op knappe wijze een doelkans van Van Kruistum en aan de overzijde knalde Daan Luyten een assist van Timon van Duijn rakelings naast. Hiermee zijn twee van de jongelingen uit de eigen jeugd genoemd. Toch namen de bezoekers kort voor halftime de leiding na een snelle uitbraak. Bastiaan Koorn pegelde diagonaal onhoudbaar langs de kansloze IJzendoorn.

 

In het tweede bedrijf waren de mannen van Nieuw Zuid met enig verschil het betere team. De kansen waren aan weerszijden echter schaarser dan voordien. De Vogels zouden derhalve toch langszij komen. Paul Melissen mocht vanaf de kalkstip raak vuren nadat hij was getoucheerd en daarom zijn kans tegen de paal zag belanden. Een correcte arbitrale beslissing. Paul vuurde zelf het leer langs de kansloze doelman Bart Pronk die overigens wel de goede hoek koos. De balans in cijfers weer in evenwicht. Op het veld zou deze echter doorslaan in het voordeel van een sterk aandringend Quick Boys dat een kwartier voor tijd na een corner door een kopbal van Sander van der Gugten de leiding nam om deze in de slotfase niet meer af te staan.

26/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media