HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | in blessuretijd onderuit

Tweede buigt hoofd in blessuretijd

 

Hoe sneu kan het zijn? Na een eerste helft waarin gastheer Scheveningen de baas in eigen huis was en de jonge Vogels zich terugknokten in de wedstrijd. En dan toch in de 92e minuut de kous op de kop krijgen. Balen als een stekker voor het nog incomplete team voor trainer Arie van Dijk.

 

De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat de bewoners van het aloude sportpark Hotrust in de eerste helft baas in eigen huis waren. Met beter veldspel overheersten zij. De Vogels staken toen nog slecht in het roodwitte verenpak. Er werd slordig gevoetbald. Weinig goede passes bereikten een roodwit eindstation. Bij een Rijnvogelaanval waren de snelle gastheren gevaarlijk in de omschakeling. Dat Paul Nistor met een knap schot de thuisclub aan de leiding hielp was dan ook conform het spelbeeld. Ondanks de veldmeerderheid van de gastheren hadden de Katwijkers enkele ultieme mogelijkheden om de balans weer in evenwicht te brengen. In een op een situaties met doelman Mitchel Buijs faalden Dylan Guijt en Leroy den Haan. Derhalve had het bij half-time- hetzij tegen de verhouding in- 1-1 kunnen staan.

 

In het tweede bedrijf een geheel ander spelbeeld. De mannen van Arie van Dijk waren de evenknie van de andere kustplaatsbewoners. Kevin de Jong- aanvankelijk niet meer beschikbaar- bleek een lastpost voor de Scheveningse defensie. Het duel werd evenwichtig maar bij een kans voor Leroy den Haan bleek Buijs alweer en sta- of beter gezegd- een lig in de weg om een gelijkmaker te voorkomen. Dat diezelfde Den Haan na een voorzet van Timon van Duijn de verdiende gelijkmaker binnen kopte was een logisch gevolg van de dadendrang van de Vogels. Het werd nog immer een open duel met kansen over en weer waarbij vooral de Katwijkers goed weg kwamen. Dat het dik in de blessuretijd alsnog 2-1 voor de thuisclub werd was een bittere pil. Over de hele wedstrijd overziende misschien een terechte zege voor de gastheren maar sneu als de nederlaag in de blessuretijd voor de Vogeltjes als een mokerslag kwam.

02/10/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media