HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 gaat flink in de fout

Tweede graaft eigen graf in Scheveningen

Rectificatie

In dit wedstrijdverslag van het tweede staat dat het team herfstkampioen is geworden. Dit klopt niet. Feijenoord heeft het zelfde aantal punten maar een beter doelsaldo.

Positief is de manier waarop het tweede zich tot aan de winterstop heeft gemanifesteerd. Het mag zich herfstkampioen noemen. Negatief is de wijze waarop het de eerste seizoenshelft afsloot met een gewoonweg onnodige nederlaag in en tegen Scheveningen.

Gemiste kansen, een omstreden strafschop en een geklungel in de eigen defensie waren debet aan een totaal onnodige nederlaag. Bij winst hadden de Vogels met 5 punten voorsprong aan een rustige winterslaap kunnen beginnen omdat concurrent Quick Boys bij Barendrecht de punten lieten liggen.

 

Een wedstrijd in handen en de winst in de slotfase uit de vingers laten glippen. Zo kan dit duel worden gekarakteriseerd. Na een kwartier namen de Vogel sdoor Luc van Leeuwen de leiding nadat eerst Jesse Driebergen de paal had geteisterd. Een volkomen verdiende voorsprong voor de Katwijkers die hun centrumspits Kevin de Jong vanwege een schorsing moesten misten. Later in het duel tegen een zeer matige tegenstander zou dit opbreken omdat hoge ballen bij de lichtgewicht voorwaartsen van de Vogels telkenmale een prooi van de Scheveningse afweer bleken. Koppend waren de kleine Katwijkers een maatje te klein. Maar wel een maatje te groot, zeker in de eerste helft waarin de mannen van trainer Arie van Dijk verzuimden om de voorsprong uit te breiden. Ze waren er dichtbij maar zagen een verdediger op spectaculaire wijze een bal van de doellijn halen. De bovenliggende Katwijkers kregen kort voor de thee echter de kous op de kop. Een reglementaire tackle van Paul Melissen werd met een pingel bestraft. Scheidsrechters zijn ook maar mensen en die kunnen fouten maken. Als de tackle van Paul al – zeer twijfelachtig- goed zou zijn voor een elfmetertrap zo zouden er per wedstrijd wel minmal tien kunnen worden gegeven. Enfin, de bal ging op de kalkstip en Sven IJzendoorn stopte de inzet van Anouir Zibouh in eerste instantie maar in de rebound was hij kansloos. Met deze tegen de verhouding in 1-1 stand werd het tijd voor een warm bakkie thee.

 

Direct na de hervatting had de 1-2 moeten vallen. Jesse Driebergen lepelde een vrije trap achter de Scheveningse defensie en Timon van Duijn had van dichtbij het leer voor het intikken maar liet deze ultieme mogelijkheid aan zich voorbij gaan. De wedstrijd werd derhalve niet beslist en de thuisclub onsteeg de underdogpositie zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Een kopbal van Benjamin van den Haak trof de paal naast de uitstekende doelman Mitchel Buijs die met schoten van Leon Houwer, Benjamin van den Haak en een vrije trap van Jan de Bruin enkele zekere treffers voorkwam. De Vogels konden echter geen winnende treffer forceren want de hoge ballen leverden geen enkel rendement op. Zo leek dit duel in een puntendeling te eindigen ware het niet dat in de dying seconds een verdwaalde lange bal geklungel in de Katwijkse defensie ertoe leidde dat de onnodige nederlaag tot stand kwam. Degenen die hier schuldig aan waren zullen zich achteraf nog wel eens achter de oren krabben. Zo eindigde dit duel dat voor de rust al beslist had kunnen worden in een onnodige nederlaag. Herfstkampioen dat wel maar het had zoveel mooier kunnen zijn. Sterker nog, moeten zijn.

14/12/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media