HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Tweede door naar de volgende ronde

Tweede bekert verder na zege op Lugdunum

 

Het team van trainer Arie van Dijk heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Na een 3-0 overwinning op LSVV en een walk-over op SV Ammerstol (11-1) werd de enige concurrent Lugdunum met 5-2 terug gewezen.

 

De groene kikkers uit de Leidse Kikkerpolder konden hoog en laag springen, op de Kooltuin moesten zij het loodje leggen tegen een goed voetballend team dat op vele plaatsen nieuwe gezichten kende. De start was voortvarend. De inkt van het wedstrijdformulier was nog maar nauwelijks opgedroogd of Axel Wendt had met een gericht projectiel de Leidse sluitpost Joey Slingerland de knikker uit het mandje moeten laten vissen. Het was een opmaat om direct de regie in handen te nemen en de wedstrijd naar de rood-witte hand te zetten. Met lange ballen trachtten de bezoekers het spel te verplaatsen maar deze pogingen waren een makkie voor de vogeldefensie,

Het was verdediger Derrin Wijdenbosch die na een dieptepass met een frivool stiftje het overwicht in de score tot uiting bracht, 2-0. Na een vrije trap van Dylan Guyt kopte Jan van Duyn de bal in de reflex van de doelman maar Axel Wendt was te plekke voor de rebound, 3-0. Het team zat in een fluwelen zetel waarin het mocht gaan rusten want het had tot op dat moment nauwelijks iets van de opponent te duchten gehad.

 

In het tweede bedrijf stond het binnen no-time 4-0 en de klus leek geklaard nadat Kevin de Jong na goed doorzetten van Axel Wendt met een treffer had gehonoreerd. Daarna viel het team wat terug. Pas halverwege de tweede helft kreeg doelman Arie van der Niet het eerste schot van enige importantie te verwerken. Lugdunum, nu beter in de wedstrijd, kwam door Koos de Haas terug tot 4-1 en de nonchalance die in de vogelgelederen sloop betekende dat diezelfde De Haas nogmaals de Katwijkse touwen vond. Nog geen man overboord maar de Leidenaren roken wellicht nog een mogelijkheid om dichterbij te komen. Zover kwam het echter niet want in de dying seconds was het Kevin de Jong die een assist van Mo tot het mooiste doelpunt van de wedstrijd promoveerde. In één keer op de pantoffel in de kruising, een beauty. Voor zover het al niet een feit was werd hiermee de dik verdiende overwinning goed voor een ticket naar de volgende ronde in het beker toernooi.

 

 

13/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media