Tweede bekert verder

Tweede bekert verder als poulewinnaar

Het venijn van de poulewedstrijden voor de Districtsbeker zat hem in de staart. De laatste thuiswedstrijd tegen ‘buur Valken ‘68’ zou met een puntendeling voldoende zijn om een ‘rondje beker’ verder te mogen ballen. Het werd echter 3-2 een zege die lange tijd met tien man spelend in de tas werd gestopt. Na Duindorp 2 en Quick Boys 4 aan de kant te hebben gezet werden ook de Valken neergeschoten.

Het is nog wel even wennen voor het nieuwe tweede met enkele jonkies in de gelederen. De wedstrijden voor de beker zijn een aardige warming-up als straks het echte zware werk tegen opponenten als Quick Boys, Rijnsburgse Boys en Excelsior Maasluis op de voetbalagenda staat. Voorlopig zijn de overwinningen in het bekertoernooi een aardige opsteker maar vooralsnog geen graadmeter.

Het duel tegen de geel-rode buren verliep vooralsnog niet geheel naar wens maar aan het eind van de rit heerste er toch een voldaan gevoel. Meer dan een uur lang moest het team de strijd met 10 man voeren omdat Bart van der Plas een doorgevlogen Valk onreglementair uit de vlucht had neer gehaald. Rood is de kleur van de liefde maar ook van het vroegtijdig gaan douchen. Bart was nog nauwelijks vertrokken of Jan de Bruin ging ook in de fout. Een pass in de voeten van Bas Roorda werd door de Valk verzilverd door het leer knap in het vogelnest te schieten. Moment van bezinning en de ruggen te rechten. Geen man over het Rijnvogelboord. Timon van Duijn trof doelman Jordy Blikman op zijn weg naar succes en Marc Oudshoorn zag zijn kopbal na een corner via de lat over suizen. Kevin de Jong kopte vervolgens naast en aan de overzijde verzuimde Stefan Star om de bezoekers aan de 0- 2 te helpen. Derhalve bleef de opgelopen schade tot een minimum beperkt.

Na de thee was het de thuisclub die direct de duimschroeven aandraaide. De eerste kans werd nog gemist maar binnen de minuut was de stand in evenwicht. Na een dieptepass verzilverde Kevin de Jong de mogelijkheid koelbloedig en trok de zaken weer recht. Kort daarop was het Jan van Dujn die een corner van Leon Houwer doeltreffend binnen knikte en daarmee de balans in het voordeel des Vogels deed doorslaan. Leon Houwer tekende zelf voor de 3-1 waarna de Valkenburgse buren kort daarna nog iets terug deden. Spannend werd het echter niet want de 10 Kooltuinboys lieten vervolgens na om de score nog verder uit te bouwen.

14/09/2019