HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Rijnvogels winnen een leuk oefenduel

Derde oefenwinst op rij voor FC Rijnvogels

 

Velen hadden er zich al verheugd op de derby tegen Quick Boys. Het zou een mooi ‘dagje Kooltuin’ kunnen worden. Helaas kwam er de afmelding vanwege enkele coronagevallen op Nieuw Zuid. Gelukkig was ODIN ’59, de Derde Divisionist uit Heemskerk bereid gevonden om naar Katwijk af te reizen. Een weerzien want een aantal seizoenen geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar.

 

‘Er zit veel energie in dit elftal’ oordeelde een oud-KRV’er die met name van de eerste helft had genoten. De speelwijze van het team van trainer Thomas Duivenvoorden stond hem wel aan. ‘In de tweede helft was de snit er een klein beetje uit maar ik heb wel genoten’ keerde hij tevreden huiswaarts na het verlaten van het sportpark waar hij in zijn periode met KRV ook triomfen vierde. Hij was niet de enige die een leuke pot voetbal voorgeschoteld had gekregen. De Vogels waren van meet af aan gretig en het leverde een aantrekkelijk schouwspel op. Het positiespel was goed verzorgd en van de gastheren ging ook verreweg de meeste dreiging uit. Wel was het oppassen voor de snelle tegenaanvallen van de Heemskerkers maar de Katwijkse afweer kon de klussen vrijwel altijd klaren. Enkele verdwaalde schoten en een enkele redding van doelman Arie van der Niet waren aan de blauwgele zijde de belangrijkste wapenfeiten. De thuisclub was verreweg gevaarlijker. Doelman Joost Meedering was Maarten Reyneveld

net een fractie te vlug af maar moest toch zwichten nadat diezelfde Reyenveld een panklare voorzit van Roy van Leeuwen wist te verzilveren. Kort daarop pareerde hij een kopbal de vogelspits.

Na een aantrekkelijke eerste helft waarin de thuisclub zich goed presenteerde was het de vraag wat Duivenvoorden in de tweede helft binnen de lijnen zou brengen. Vooralsnog week hij niet af wat in veler ogen de beoogde basisformatie voor de start het nieuwe seizoen leek te gaan worden. Pas halverwege het tweede bedrijf mochten een aantal andere krijgers de arena betreden, Het was nadat Dennis Bakker een na een een-op-een duel met doelman Meedering geen 2-0 op het scorebord had kunnen laten noteren. Ook de ‘ingevallenen’ deden het goed en bleven de wedstrijd controleren. Veel doelrijpe kansen deden er zich van beide zeiden echter niet meer voor zodat het duel niet het predicaat als ‘spektakelstuk’ de boeken in ging. Wel bleef het tot aan het laatste fluitsignaal van arbiter Hardeman spannend maar uiteindelijk ging de winst naar de thuisclub. Gezien het wedstrijdbeeld wellicht de juiste uitslag.

 

 

 

14/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media