HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 2 | Overtuigende ouverture van het tweede

In prima ouverture velt het tweede Katwijk in derby

 

Een betere start had het vernieuwde team van trainer Arie van Dijk zich niet kunnen wensen. Nadat het soeverijn de volgende ronde in het bekertoernooi al had bereikt ging het voortvarend van start in de competitie. Plaatsgenoot Katwijk werd op overtuigende wijze in eigen huis met 4-1 verslagen.

 

Een prettige bijkomstigheid is dat in het tweede een aantal talenten uit de eigen jeugd zijn doorgestoten. Een perspectief voor de toekomst. Het team aangevuld met sterkhouders zoals de nieuwe aanwinsten Axel Wendt en Kasper Michel legde de thuisclub van meet af aan haar wil op. De verdiende 4-1 was dan ook een juiste afspiegeling van hetgeen er zich op het centrecourt op De Krom afspeelde.

 

Van meet af aan waren de Vogels de bovenliggende partij die het hele duel zouden controleren. Hieraan droeg de vroege voorsprong ongetwijfeld een belangrijk steentje bij. Na een voorzet van Jan van Duijn was de nieuwkomer uit eigen jeugd Leroy den Haan al snel trefzeker. Geen prettig weerzien voor ex-doelman van FC Rijnvogels Gert Jan Vlieland die maar liefst toe moest zien hoe de trefzekere Vogels hem daarna nogmaals drie keer uit zijn Katwikse mandje moest laten vissen. Als geen beroepsvisser zijnde een vervelende klus.

 

Kort daarop won Kevin de Jong een duel van zijn bewaker en nummertje twee lag in het oranje mandje. Sluitpost Arie van der Niet voorkwam in de eerste helft met twee knappe reddingen de anschlustreffer voor de gastheren die verder weinig in de melk hadden te brokkelen. Om orde op zaken te stellen maakte Kevin de Jong er kort voort half-time uit een moeilijke hoek nog 0-3 van. Tijd voor een welverdiend bakkie.

 

Het tweede bedrijf was wat minder dan de eerste opvoering. De Vogels bleven de dominante equipe maar het sprankelende was er enigszins vanaf. Het liet zelfs toe dat David de Best de 1-3 mocht aantekenen. Foutje bedankt? Effe nog aanzetten. Na een messcherpe aanval leek David Aanhaane de 1-4 op zijn slof te hebben maar schoot naast. Na de volgende aanval rehabiliteerde hij zich door na de laatste aanval uit een rommelige situatie het overzicht te behouden en de eindstand op het scorebord aan te laten tekenen. Een afgetekende en dik verdiende zege.

20/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media