HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

MO15-1 – JO13-2 | Uitslag 3-0

MO15-1 – Jo13-2
Uitslag 3-0
Het is al weer een tijdje geleden, dat we een verslag van een wedstrijd hebben geschreven.
COVID veroordeeld ons nog steeds tot onderlinge wedstrijden bij FC Rijnvogels. Zo speelden we voor de 3e keer tegen de Jo13-2 dit seizoen.
Waar we de eerste keer kansloos verloren, speelden we de 2e wedstrijd gelijk en wonnen we vandaag overtuigend.
Het begin van de wedstrijd verliep nog wat stroef, maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de meiden steeds meer grip op de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en voor elkaar gewerkt. Steeds meer konden we de druk op het doel van onze tegenstander zetten. Nadat aan onze zijde keepster Imke Barnhoorn haar doel schoon hield door een goede redding, kon er omgeschakeld worden naar voren. In drie passes werd het spel van de rechter naar de linker kant verlegd. Voorin werd de bal goed terug gelegd en met een onhoudbare boogbal schoot Anic van Beelen de bal het doel in. 1-0
Achterin stond de organisatie goed en werden er weinig kansen weggeven, in balbezit was er goed samenspel en konden de jongens weinig anders doen dan toekijken. Als ze in balbezit kwamen werd er goed druk gezet waardoor het balbezit snel terug was. Zo was het voor gastspeelster Lisa Stolker(mo13) een makkie om mee te komen in de wedstrijd. Goed om te zien dat ze een goede progressie heeft doorgemaakt in dit toch lastige seizoen.
Na rust was het de Mo15-1 dat vandaag op hoog niveau speelde, dat de dienst uitmaakte. Met nu keepster Anique de Gier (foutloos) op doel werd er goed opgebouwd van achteruit, waarbij een aanval over rechts werd afgebroken op onrechtmatige manier toen Stefanie Binnendijk er vandoor was. Resultaat een strafschop voor de meiden. Een koud kunstje voor middenvelder Tessa Zuijderduijn, die de bal bekeken in de linker benedenhoek schoof. 2-0
Na een paar omzettingen werd laatste vrouw Sophie Vlasman naar het middenveld doorgeschoven. Even wennen, want het vergt meer omschakelen en dat vergat ze soms even. Wel goed om te zien dat mochten we een keer achterstaan, we haar in de laatste fase van de wedstrijd op het middenveld kunnen doorschuiven om meer druk naar voren te krijgen.
Vijf minuten voor tijd onderschept ze een bal ,die in haar gezicht kwam, en schakelde gelijk om naar voren. Dan gaat de turbo erop en is ze niet meer te stoppen. In de loop nam ze de bal op de pantoffel en schoot snoeihard binnen. 3-0. Wat een prachtig doelpunt tekenend voor de wedstrijd van vandaag. Mooie verdiende overwinning. Kijkend naar de eerdere uitslagen hebben we met zijn allen een fantastische progressie gemaakt.
Volgende week spelen we tegen de Mo17 en gaan we zien of we net als vorige keer het die meiden lastig kunnen maken. Wij zijn er van overtuigd dat dit kan.
Later volgen er meer foto’s van
Diana Haasnoot op facebookpagina van
FC Rijnvogels Vrouwen en Meidenvoetbal

17/05/2021


Alle wedstrijdverslagen van MO15-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media