HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Laatste oefenduel eindigt in kleine nederlaag

Rijnvogels verliezen laatste oefenduel

 

  • nederlaag na matig optreden

 

Als het aloude spreekwoord opgeld zal doen, dan zal het aanstaande zaterdag in het eerste competitieduel tegen Achilles ’29 beter moeten gaan dan tijdens de laatste oefenpot bij zondageersteklasser SJC in Noordwijk. ‘Beter een slechte generale en dan een goede uitvoering’.

Garantie tot aan de deur want elke wedstrijd staat immers op zich.

 

Na een aantal mooie oefenwedstrijden met goed voetbal en dito resultaten was het bij SJC allemaal een flink tandje minder. De mannen van trainer Thomas Duivenvoorden konden de wedstrijd niet naar hun hand zetten al waren de beide teams zeker in de eerste helft in balans. Een ‘middenveldduel’ met weinig spektakel in de beide zestienmetergebieden. Bij tijd en wijlen was het van beide zijden aan de ietwat rommelige kant. De thuisclub leek in de persoonlijke duels soms gretiger en in het geheel genomen over meer fysieke kracht in het team te beschikken. De Vogels zouden dit met meer voetbal en vooral snelle combinaties moeten bestrijden maar een tal keren stierven de combinaties of vooral soloacties een vroege dood. Nee, de roodwitten kwamen niet echter lekker in hun ritme. Wellicht zou het na een vroege treffer anders zijn gelopen maar het schot van Maarten Reyneveld ketste via de vingertoppen van doelman Kevin Schelvis en het aluminium over. Een vrije trap voor de thuisclub stichtte enig gevaar maar de Katwijkse defensie vertoonde verder weinig gaten. Op slag van rust miste Tom Bijen nog een dot van een kans door voor een gapend gat de bal naast te schuiven.

 

Diezelfde Tom Bijen had na een van de betere aanvallen met aan de basis Roy van Leeuwen de pech dat hij zijn ‘vliegende kopbal’ recht op Schelvis afvuurde. Het was in een fase waarin de thuisclub duidelijk de betere werd en een inzet via de lat weer het veld in zag ketsen. De druk op de Katwijkse veste nam toe en na een aanval over de linkerflank was het Chris Hoogervorst die zijn schoen er tussen enkele verdedigers doeltreffend tegenaan plantte en doelman Arie van der Niet kansloos liet. Van der Niet die overigens op een goed optreden terug kan blikken. Een aantal verse krachten aan Rijnvogelzijde deed het tij niet keren. Het was echter bijzonder vervelend dat vlak voor tijd de Noordwijker Chris Hoogervorst na een duel met Leonard de Beste behoorlijk geblesseerd raakte. Een smet op de wedstrijd die door de arbiter na lang oponthoud voortijdig – en terecht- voor gezien hield.

21/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media