HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | FC Rijnvogels wint een leuk oefenduel van Noordwijk

Rijnvogels verslaat Noordwijk in slotseconde

 

Het had er alle schijn van dat het duel tussen Hoofdklasser FC Rijnvogels en Tweede Divisionist Noordwijk in een remise zou eindigen. Ware het niet dat in de slotseconde Ronaldo Lima Duarte Lopes een haarzuivere assist van Roy van Leeuwen vanuit een moeilijke hoek het leer in de touwen gleed en daarmee de 3-2 winst op het scorebord deed aantekenen.

 

Oefenwedstrijden zijn er voor de trainers om te bezien welk (nieuw) vlees zij in de kuip hebben. Voor nieuwe spelers de kans om zich in de kijker te spelen en derhalve worden aan beide zijden vrijwel de hele selectie de wei in gestuurd. Trainer Thomas Duivenvoorden van de thuisclub zal genoten hebben van het spel, met name in de eerste helft. Een helft waarin de strijd volkomen in balans was met de beste mogelijkheden voor de gastheren. De bezoekers zagen hun snelle uitvallen vaak stranden in de buitenspelval. Doelman Arie van der Niet werd nauwelijks in verlegenheid gebracht, mede omdat zijn verdedigende kompanen voor hem de Noordwijkers weinig ruimte boden. Halverwege de eerste helft kwamen de Vogels op voorsprong. Een uitbraak van Virgil Tjin Asjoe bracht de bal bij Daan Luyten, een jongeling uit eigen kweek, en deze legde de bal op het hoofd van Tom Bijen die het leer langs doelman Joey van der Sar- ja, de zoon van, in de verre hoek knikte, 1-0. Niet geheel onverdiend. Maarten Reyneveld had de 2-0 op zijn pantoffel maar de inzet werd een prooi van de Noordwijkse sluitpost.

Na de pauze met een legertje ‘nieuwelingen’ was het aanvankelijk de thuisclub die enkele kansen afdwong maar zowel Roy van Leeuwen (schot net naast) en Ronaldo (kopbal voorlangs) misten de scherpte om de marge te verruimen. Noordwijk ging vervolgens meer druk zetten en het leverde de withemden een aantal corners op doch het gewenste resultaat bleef uit. Het niveau van de Vogels was een tandje minder dan in het eerste bedrijf, ietwat rommeliger. Strijdlust, daar mankeerde het niet aan. Halverwege de tweede helft was een overtreding op Dennis Bakker goed voor een strafschop, gegeven door de souverein leidende arbiter De Winter. Bakker zelf nam de verantwoording om vanaf de kalkstip Jesse Haak (nu in het doel) kansloos te laten, 2-0. Voor de bezoekers aanleiding om plank gas te geven om een dreigende nederlaag af te wenden,

In twee minuten tijd was de klus geklaard. Eerst profiteerde Mark de Kruijs van een communicatiestoring in de Rijnvogeldefensie en vond een leeg doel voor zich, 2-1. Nog een minuut later was het Ton Bouwman die na een afgeslagen aanval de bal als een streep in de kruising joeg, 2-2. De zaken werden eventjes snel recht gezet. Beide teams wilden nog voor de volle winst gaan en daar kwam Noordwijk op dat moment nog het meest voor in aanmerking maar een fraaie kans werd ternauwernood gemist. Het laatste woord was aan de thuisclub. Noordwijk valt aan, de Vogels counteren en via de snelle Roy van Leeuwen bereikte de bal Ronaldo bij de tweede paal met al het eerder beschreven gevolg, een 3-2 zege.

07/08/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media