HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 2 | Einde bekerverhaal voor tweede

Tweede kan Voorschoten ’97 niet bijbenen

 

Het is het tweede niet gelukt om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Op eigen terrein leed het een 1-3 nederlaag waar in principe weinig op viel af te dingen. Koppies op en weer de focus op de competitie gericht. Daarin ging het de laatste weken lekker en uiteindelijk is het belangrijk om in de reserve Hoofdklasse mee te blijven draaien.

 

Reeds na 2 minuten lichtte de 0-1 op het scorebord al op. Jiggy van Engelen werd de diepte ingestuurd, omspeelde doelman Pieter Plug en schoof beheerst de 0-1 in de Katwijkse touwen. Een vroege domper omdat het vogelnest al vroeg werd bevuild. Voorlopig konden de roodwitten hier niet veel tegenover stellen. De bezoekers waren vooralsnog de bovenliggende partij. Het lukte de Vogels niet om gevaarlijk te worden en ook aan de passing mankeerde het een ander. Toch leek de gelijkmaker te vallen toen na een corner Jan van Duijn inkopte maar doelman Ferdinand Renning een geweldige redding op de doellijn verrichtte. Geen 1-1 dus maar snel de 0-2 aan de overzijde. Na een fase van enige dreiging van de gastheren was het Tom Rijpsma die na niet geweldig verdedigen de rebound benutte. De wedstrijd leek kort daarna al gespeeld toen wederom Jiggy van Engelen alweer een gat in de Katwijkse defensie wist te vinden.

 

Het was dat direct na de rust de paal Pieter Plug te hulp schoot anders was het helemaal over en uit geweest. Nu zou een vogeltreffer de spanning nog enigszins terug kunnen brengen maar Quincy Does schoot naast. De Vogels kwamen weliswaar beter in de wedstrijd dan in het eerste bedrijf maar een echte vuist konden zij niet maken. Een vierde tegentreffer kon steeds worden voorkomen maar de klok tikte verder. Toen Hans Brouwer na een voorzet van Paul Melissen knap de 1-3 binnen peerde gloorde er nog een sprankje hoop. Doch de geelgroenen stonden geen tweede treffer meer toe. Einde bekerverhaal.

13/11/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media