HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 wint mager maar dik verdiend

Nuttige oefenpot tegen UVS

 

De 1-0 zege tegen tweedeklasser UVS is een magere afspiegeling van het met name in de tweede helft vertoonde spel van de Vogels. Wederom liet trainer Thomas Duivenvoorden – voor zover beschikbaar – de gehele selectie de wei in de Kikkerpolder in gaan. Hij zal zich stukje bij beetje een beeld moeten vormen over de kwaliteit binnen zijn spelersgroep. Feit is in ieder geval dat de formatie die in de tweede helft opdraafde het publiek meer amusementswaarde bood.

 

Verdedigend zat het in het eerste bedrijf zodanig goed in elkaar dat Uit Vriendschap Saam slechts één reële schietkans kreeg en deze ultieme mogelijkheid in het lover van de Leidse Hout liet verdwijnen. Het schot dat Luc van der Plas vanaf 20 meter lanceerde was van betere kwaliteit maar de redding van doelman Delano van Wanrooij deed er niet voor onder. Ook voor een inzet van Roy van Leeuwen wenste hij niet te capituleren. Er ontspon zich een duel op het middenveld waarin de Vogels domineerden en het meeste balbezit hadden maar pas naarmate de eerste helft vorderde ontstonden er meer gevaarlijke momenten voor de blauw-witte veste maar de teller bleef tot aan de thee op 0-0 staan.

 

Zoals gezegd werd het in de tweede helft een stuk aantrekkelijker. Langzamerhand kwam het klassenverschil tot uitdrukking. Een behoorlijk tempo, goed positiespel en het benutten van de vleugels met af een toe een vlotte een-twee er tussendoor leidden echter nog niet tot een treffer. De Vogels heersten maar tot aan de zestien ging het goed en daarna verzandden de aanvallende acties in goed keeperswerk of net-niet situaties. Slechts een keer werden de Leidse touwen gevonden. Het was nieuwkomer Julian Dobbe die na een goede combinatie op links knap doorzette en van vrijwel de achterlijn zijn inspanning op fraaie wijze beloond zag en de meer dan verdiende voorsprong op het scorebord bracht. Ondanks het overwicht bleef de score tot deze magere 0-1 beperkt in een duel waarin het de tegenstander nauwelijks een enkele kans bood. Aanstaande zaterdag komt SJC op bezoek op de Kooltuin. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de nieuwe trainer om aan zijn puzzel verder te werken.

 

18/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media