HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren | Heren 1 onderuit op Nieuw Zuid

Quick Boys effectief tegen FC Rijnvogels

 

Nederlaag valt onnodig hoog uit

 

De oefenderby op sportpark Nieuw Zuid eindigde in een 5-1 overwinning voor de thuisclub. Gezien het spelbeeld in de tweede helft is er op de zege niets aan te merken ware het niet dat de gastheren op sommige momenten goedkoop aan de doelpunten kwamen.

 

Het was bepaald geen gelukkige ontmoeting voor de Kooltuinmannen. Reeds na 5 minuten moesten Maarten Reyneveld en Dennis Bakker het strijdperk verlaten. Toch zou het team een behoorlijke eerste helft op de mat leggen. Door vroeg druk te zetten gaven de Vogels de thuisclub weinig mogelijkheden om aanvallende acties op te zetten. De eerste en een beste kans was voor Julian Dobbe die de voet van doelman Paul van der Helm als hindernis op weg naar succes vond. Gedreven door de wind bleven de Rijnvogels richting Quick Boys veste spelen daar waar de thuisclub vooralsnog geen gat in de rode muur kon vinden. Dat het 1-0 werd was in het kader van een ongelukkig terugspelen van Niek Ossevoort en niet begrepen door doelman Arie van der Niet die ook geen prettige middag kon bijschrijven. De lob eindigde via de binnenkant van de paal in de touwen. Binnen no-time was het aan de overzijde prijs na goed doorzetten van Tim Bijen en afronden van Roy van Leeuwen en was de balans weer in evenwicht, 1-1. Kort voor de thee nog een goede kans voor de Vogels maar deze smoorde op een blauwwitte schoen.

 

In het tweede bedrijf kwamen de mannen van Thomas Duivenvoorden aanmerkelijk minder voor de dag. Quick Boys nam de regie en de bezoekers kwamen er maar moeilijk uit. De diverse wissels kwamen het roodwitte geheel ook niet ten goede. De druk van de thuisclub leverde rendement op. Een voorzet werd door Levi van Duijn beter ingeschat dan de Rijnvogeldoelman en knap binnengekopt, 2-1. Een volgende misser kwam op naam van Reno van Heiningen die de bal zomaar pardoes in de voeten van Levi van Duijn schoof en deze dankbaar het cadeautje uitpakte, 3-1. Het was nu alleen maar tegenhouden en in de verdedigingsmodus opereren met af en toe een gevaarlijke uitval zonder resultaat. De 4-1 van Quick Boys was eigenlijk de enige treffer van hoge kwaliteit na een vlotte aanval die door Bart Knijnenburg fraai werd afgerond. Roy van Leeuwen kreeg nog een ultieme mogelijkheid om de schade tot 4-2 te beperken maar schoot in kansrijke positie naast. Daarentegen werd het in de slotseconde nog 5-1 door Levi van Duijn die een rebound simpel binnentikte en daarmee de score op een enigszins geflatteerd niveau deed belanden.

 

Voor de Rijnvogels een les waarvan geleerd moet zijn dat optimale concentratie garant moet staan voor verdere successen in de competitie na deze oefenwedstrijd met de nodige en onnodige fouten.

05/02/2022


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media