HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Eerste oefenduel eindigt in kleine nederlaag

Nipt verlies voor FC Rijnvogels in oefenderby tegen Katwijk

 

De eerste oefenpot voor de Vogels zit erop. Het team van trainer Thomas Duivenvoorden leed een minimale 3-2 nederlaag tegen de Tweede Divisionist. Het is een traditie dat beide ploegen elkaar in de oefenperiode elkaar ontmoeten, dit keer op De Krom. De uitslagen zijn ook vaak om en om, nu was het de beurt aan de oranjezwarten die al een oefenduel in de benen hadden.

 

Over het geheel genomen was het een verdiende zege voor de mannen van trainer Anthony Carreia die net als zijn collega-trainer vrijwel de gehele selectie –voor zover aanwezig- liet opdraven. De thuisclub was in de eerste helft de bovenliggende parij hetgeen ook enigszins in de lijn der verwachtingen lag. Vrij hoog tempo en veelal op Rijnvogelhelft te vinden. Snelle aanvallen over de beide vleugels. Uit een daarvan was het Ahmed El Azzouti die van dichtbij in de korte hoek het net vond. De – vandaag witte- Vogels streden voor wat zij waard waren maar konden de Katwijkdefensie niet verontrusten. Zo rond het half uur verdubbelde de gastheren de voorsprong. Doelman Arie van der Niet gaf een ongewild cadeautje weg door de bal in een oranjevoet te spelen waarna Marciano Mengerink het klusje simpel kon afronden 2-0. Kort voor half-time wist Reno van Heiningen- terug op het oude nest- na een afgeslagen corner de aansluitingstreffer binnen te schuiven.

 

Na de thee draafde er dus aan beide zijden een legertje ‘nieuwelingen’ op. Nadat de thuisclub enkele kansen onbenut liet en een bal op de lat zag afspringen kregen de Vogels meer grip op het duel een werden een meer gelijkwaardige opponent die uit de schulp kroop. Derhalve werd het duel levendiger. Nadat Virgil Tsjin Asjoe in de zestien tegen de mat werd gewerkt ging de bal op de stip. Normaal een klusje voor Jaap van Duijn die in de kleedkamer was achter gebleven. Dennis Bakker bleek een waardige vervanger door doelman Timon Fikkert het verkeerde bos in te sturen en de gelijkmaker aantekende. Het bleef een optisch gelijkwaardig en levendig duel met de meeste kansen voor Katwijk maar doelman Arie van der Niet revancheerde zich voor de fout in de eerste helft. Uiteindelijk zouden de gastheren de winst over de streep trekken na een schitterende kopbal van Jelle van den Oever. ‘Een echt Katwijks doelpunt’ schalde het uit de luidspeakers, met andere woorden; meestal zijn het de mannen van buitenaf die de productie voor hun rekening nemen. Virgil Tsjin Asjoe had de gelijkmaker nog op zijn schoen maar zag twee fraaie acties langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Per saldo een verdiende zege voor de thuisclub daar waar de mannen van de Kooltuin prima tegenstand hadden geboden.

PvK

 

08/07/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media