HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

HEREN 1 | Eerste neemt afscheid van Jaap van Duijn

Verslag oefenwedstrijd FCR Heren 1 tegen Excelsior Maassluis 1

 

 

“Oefenwedstrijd wordt afscheidswedstrijd voor voetbalicoon Jaap van Duijn”

 

Wat voor hoofdklasser Rijnvogels een gewone oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de competitie had moeten zijn veranderde plotseling in een gedenkwaardige afscheidswedstrijd van het Katwijkse voetbalicoon Jaap “Japie” van Duijn. De oud-speler van onder andere Quick-Boys en cultheld van ADO Den Haag gaf deze week aan zijn nogal bewogen voetbalcarrière abrupt en met pijn in zijn hart te moeten beëindigen. Drie trainingen en een wedstrijd per week vallen niet meer te combineren met zijn werkzaamheden in het familiebedrijf. De supportersvereniging van de Rijnvogels wilde dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de publiekswissel in de 65e minuut en de erehaag van zijn medespelers en de complete staf werd vuurwerk afgestoken en het spandoek “Jaap bedankt” onthuld. Onder luid applaus van onder meer zijn vrouw en zoontje verliet publiekslieveling van Duijn licht geëmotioneerd het veld.

 

De oefenwedstrijd schoof zo een beetje naar het achtergrond wat niet helemaal terecht is. Er verscheen met Excelsior Maassluis immers een ploeg uit de 2e divisie aan de aftrap die elk jaar tot de outsiders in de hoogste amateurklasse mag worden gerekend. Dat Rijnvogels lange tijd op ooghoogte met deze opponent streed en de wedstrijd op de Kooltuin uiteindelijk met een verdiend gelijkspel eindigde zou trainer Thomas Duivenvoorde en zijn assistent Theo Scholte dan ook tevreden stemmen. Zeker voor rust lukte het de Katwijkers regelmatig de tegenstander op eigen helft onder druk te zetten en daardoor veel ballen te veroveren. Doelkansen creëren lukte de Rijnvogels desalniettemin maar zelden wat trouwens ook voor Excelsior gold. De grootste kans had uitgerekend Jaap van Duijn toen hij vlak voor rust probeerde de keeper van randje zestien met een lobje te verrassen. Met de vingertoppen tikte de sluitpost van Maassluis de bal maar net over de lat.

 

Halverwege werd er veel gewisseld wat toch tot minder dwingend spel van de thuisploeg leidde. Excelsior was nu gevaarlijker en kwam met een schuiver tegen de paal in de 52e minuut bijna op voorsprong. Doelman Arie van der Niet kon zich in de 77e minuut onderscheiden door een schot van dichtbij met een geweldige reflex te pareren. Rijnvogels had ook wat mogelijkheden maar nieuwkomer Leonard de Beste vond bij een schot en een kopbal zijn meerdere in de keeper van Maassluis. Zo bleef het bij een vermakelijke maar doelpuntloos gelijkspel en zal de wedstrijd vooral als de allerlaatste wedstrijd van Jaap van Duijn op de Katwijkse velden in herinnering blijven.

 

 

 

 

14/07/2021


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media