HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 na pittig bekerduel een ronde verder

Eerste schiet zich met scherp naar volgende ronde

 

Penalty’s brengen de beslissing na soms hevige strijd

 

De wedstrijd tussen de kersverse Derdedivisionist JOS/Watergraafsmeer en de Rijnvogels had alles in zich wat een wedstrijd op het scherpst van de snede kenmerkend is voor een bekerduel. Twee teams die tot het gaatje gingen en na een verlenging waren veroordeeld om het treffen vanaf de kalkstip te beslissen. De schutterij van de thuisclub schoot met scherp en doelman Yannic Augustinus stopte een strafschop. Op naar de volgende ronde in de TOTO KNVB beker.

 

De nieuwe trainer van de Katwijkse Vogels Thomas Duivenvoorden kon een glimlach nauwelijks bedwingen en terecht. Nadat hij door coronaomstandigheden binnen de groep een drietal oefenwedstrijden aan zich voorbij zag laten gaan analyseerde hij de overwinning na afloop op een rationele wijze. ‘Wij speelden een prima eerste helft en pas kort voor de rust vielen wij iets terug. Tot aan dat moment hadden wij volledig grip op de wedstrijd en hebben geen enkele kans weggeven. Wij voetbalden zo ik dat graag wil zien’ blikte hij voldaan terug. ‘In de tweede helft kon je merken dat ik in de voorgaande wedstrijden veel heb moeten rouleren met de spelers waardoor er een aantal minder wedstrijdminuten in de benen hadden. Wij konden het initiatief niet meer pakken en daarom werd het een min of meer gelijkopgaand duel. Op karakter hebben wij uiteindelijk dankzij de strafschoppen de volgende ronde bereikt’.

 

Zoals Duivenvoorden al schetste was het een prima eerste half uur waarin zijn team speelde  zoals hij dat voor ogen heeft. Vroeg druk zetten en grip op de wedstrijd krijgen. De bal ging prima rond en de vroege voorsprong was er al na een fraaie achterwaartse omhaal van Virgil Tjin Asjoe die de hoofdstedelijke sluitpost Edwin Sidibyo liet vissen. De vroege voorsprong leek de Vogels vleugels te geven. Zij zetten het duel naar hun hand en gaven voor de rust nauwelijks enige kans weg aan de opponent. Met een beetje mazzel had het nog voor half-time 2-0 of mogelijk zelfs 3-0 kunnen staan doch de mogelijkheden bleven onbenut.

 

In het tweede bedrijf dus een minder acterende thuisclub en de bezoekers bleken direct al de evenknie in dit duel dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds intensiever (lees: harder) werd. Nadat Malcolm Esajas de 1-1 had binnengewerkt ontspon zich een bij tijd en wijlen een bikkelharde strijd waarin arbiter Spaan naar de borstzak moest grijpen. Kobina Planke (nauwelijks een minuut binnen de lijnen) kon vertrekken met rood en Axel Wendt met 2x geel namens de thuisclub eveneens. Na deze vervelende momenten werd er niet meer gescoord en de verlenging leverde ook geen winnaar op. Ondanks dat beide teams er dichtbij waren maar doelman Augustinus hield zijn team in de race door na een gevaarlijke uitbraak met een ultieme redding de penaltyreeks af te dwingen. Daarin werd hij naast de trefzekere schutters Dennis Bakker, Jaap van Duijn, Maarten Reyneveld en Jesse Driebergen de gevierde man door een pingel te stoppen. De vijfde strafschop werd derhalve overbodig zodat er op de Kooltuin een hosannastemming heerste bij de spelers en de trouwe aanhang.

 

29/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media