HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 klaar voor de hervatting

Oefenpot om in ritme te blijven

 

Voordat het serieuze werk in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse weer begint speelden de Vogels een oefenduel aan de Boshuizerkade in Leiden tegen de FC wiens naam aan deze club is gerelateerd. Het werd een 1-0 zege dankzij een benutte strafschop van Dennis Bakker.

 

Na de ‘Portugese uitstap’ waarin de Copa sul Portugal tijdens een minitoernooi werd gewonnen was het even schakelen bij een koud dun windje en een graadje of 5 aan de kade in Leiden. Zonder de door ziekte of blessures afwezigen Kevin Wijmer, Arie de Vreugd, Arno Dijkstra en Jaap van Duijn werd de zondaghoofdklasser FC Boshuizen in een niet sprankelende vertoning met minimaal verschil verslagen. De Katwijkers zijn in deze oefenpot nauwelijks in de problemen geweest tegen de blauw-gele gastheren. Omdat na een eerder opstootje na een grove charge op Roy van Leeuwen kort voor tijd een te kort lontje van een der Leidenaren dat ontbrandde de wedstrijd vroegtijdig door de arbiter werd afgeblazen was een verstandige beslissing.

 

Het was een duel zonder spectaculaire momenten voor beide doelen. De eerste helft werd derhalve met een 0-0 ruststand afgesloten. Kort na de hervatting werd een overtreding op Dennis Bakker gehonoreerd met een pingel. Bakker zelf nam de trap vanaf de kalkstip feilloos en liet doelman Simon Versteegen volkomen kansloos. Deze voorsprong werd door een controlerend spelend vogelteam niet meer uit handen gegeven. Enkele mogelijkheden om de marge te verruimen bleven onbenut. Ook de thuisclub was niet bij machte om er alsnog een puntendeling uit te slepen.

11/01/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media