HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 doet het weer tegen Katwijk

Eerste wederom succesvol tegen Katwijk

 

Patent op 2-1 overwinningen in onderlinge oefenduels

 

De geschiedenis herhaalde zich afgelopen dinsdagavond. In het oefenduel tegen plaatsgenoot Katwijk trokken de Vogels wederom aan het langste eind. Ook nu prijkte er voor het derde jaar achtereen een 2-1 op het scorebord.

 

Natuurlijk een opsteker voor het team van trainer Thomas Duivenvoorden zo vlak voordat de aftrap van het nieuwe seizoen aanstaande zaterdag tegen nieuwkomer Poortugaal zal worden genomen. Toch zullen er dan ongetwijfeld nog enkele andere namen op het wedstrijdformulier prijken evenals bij de mannen van De Krom waarin ook enkele vaste waarden ontbraken. Maar goed, de beide teams maakten er een leuk potje voetbal van dat in een behoorlijk hoog tempo op de mat werd gelegd. In de eerste helft was er van enig krachts- en klassenverschil nauwelijks sprake en trof de thuisclub in de aanvangsfase zowel de paal als de lat, het laatste na een kopbal van Mikey Parami. Een vrije trap van Jaap van Duijn werd door doelman Frank Kardjani op knappe wijze verwerkt daar waar collega Arie van der Niet nog nauwelijks op de proef was gesteld. Een verdienste van de afweerlinie voor hem. Vermeldenswaardig is dat de jeugdige Daan Luyten- kind van de club- halverwege de eerste helft zijn debuut in het rode shirt mocht maken.

De rust brak met de bekende brilstand aan.

 

Kort na de pauze zouden de gastheren op voorsprong komen nadat Julian Dobbe na een vlotte aanval binnen de zestien werd neergehaald. Jaap van Duijn ontfermde zich direct over het leer en schoot zoals zo vaak vanaf de kalkstip raak. Een wake-up call voor de bezoekers die er een tandje bij zetten en de druk in een hoog tempo opvoerden. Enkele fraaie kansen bleven onbenut. De roodwitte afweerlinie was genoopt om in die fase een aantal corners weg te geven en kwamen net niet aan het niveau van het eerste bedrijf. Langzamerhand ontworstelden de Vogels zich aan de druk en werden bij tijd en wijle zelf ook dreigend zonder Kardjani in verlegenheid te brengen. Een knappe save van doelman Van der Niet voorkwam vooralsnog een Katwijkse gelijkmaker. Toch zou hij vlak voor het scheiden van de markt moeten vissen. Een harde pegel van Brandon Robertson belandde via zijn vuisten achter hem en plofte via de zelfde vuisten na een ultieme poging om het onheil af te weren achter hem in de touwen. Een puntendeling leek aanstaande doch de laatste aanval van de thuisclub deed de score in hun voordeel uitvallen. Knap opgezet via rechts kwam de bal bij Jaap van Duijn. Niet zelfzuchtig uit een lastige hoek het doel zoeken maar het overzicht bewaren en de bal panklaar neerleggen voor Roy van Leeuwen. Deze mocht van dichtbij de winnende treffer binnen schuiven. Einde wedstrijd waarin het scorend venijn in de staart zat.

01/09/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media