HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 deelt punten met RKAVV

Eerste oefenduel eindigt in remise

 

Het voorgerecht- de aanloop naar het nieuwe seizoen- is niet zo uitgebreid als dat de nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden zich had gewenst. Drie mogelijk aantrekkelijke oefenpotjes tegen Quick Boys, Noodwijk en Katwijk werden door de inmiddels bekende omstandigheden geschrapt. Nu was RKAVV de eerste sparringpartner waarin de trainer het grootste gedeelte van zijn selectie mocht laten opdraven.

 

Opvallend was dat er ook vier spelers van het tweede een kans van hem kregen. Aan de 2-2 uitslag kan echter nog geen enkele conclusie worden verbonden en Duivenvoorden moet nog ervaren welk vlees hij in de kuip heeft. Tegen de Leidschendammers werd het een overwegend gelijkopgaand duel met kansen over en weer. De beste mogelijkheden waren in eerste instantie voor de bezoekers maar de nieuwe sluitpost Yannic Augustinus kon zich enkele keren flink onderscheiden. Een keer werd hij op doellijn geassisteerd maar dat werd collega Justin Groeneweg aan de overzijde eveneens. Mogelijkheden om de score open te breken bleven door Roy van Leeuwen (over) en Jaap van Duijn (voet van de keeper) echter niet verzilverd. Ook de frontlinie van de bezoekers vond geen gaatje in de Katwijkse defensie en derhalve brak de rust met een blanco stand aan.

 

Na half-time zouden de vier treffers in ieder geval de amusementswaarde wat opvijzelen. De eerste was een fraaie en kwam van het hoofd van Maarten Reyneveld na een panklare voorzet van Sven Verlaan. Kort daarop was de score alweer in evenwicht. Een half afgeslagen corner kwam voor de pantoffel van Jeremy van Lochem die van dichtbij de gelijkmaker binnen knalde.

Het Katwijkse antwoord kwam snel. Het was eveneens na een gedeeltelijk verwerkte hoekschop dat Brian Thong met een droge diagonale knal de Vogels weer op voorsprong zette. Het bleek niet voldoende voor de zege. Na een gevaarlijke uitbraak gingen doelman Augustinus en een zijner verdedigers gezamenlijk de strijd aan met een doorgebroken spits. Augustinus raakte hierbij geblesseerd maar toen hij na een paar minuten weer opgekrabbeld was bleek de arbiter van dienst het leer op de kalkstip te hebben gedeponeerd. De doelman koos de goede hoek, raakte het leer nog wel maar net onvoldoende om de 2-2 te voorkomen. Romano van der Stoep liet een ultieme mogelijkheid om de winnende Katwijkse treffer binnen te knikken onbenut want in kansrijke positie spatte zijn kopbal op de paal uiteen.

Goed, een eerste oefenpotje waaruit nog weinig lering valt te trekken. Wellicht heeft trainer Thomas Duivenoorden toch wat aanknopingsputjes gezien voor zijn nieuw te vormen formatie. Er komen nog een aantal mogelijkheden zoals tegen UVS, SJC en HBS.

15/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media