HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Bekertoernooi voor het eerste ten einde

UNA maatje te groot in boeiend bekerduel

 

Het is de Vogels niet gelukt om derdedivisionist UNA met lege handen terug naar Veldhoven te sturen. Na een mooi en temporijk voetbalgevecht sloegen de gasten het in het laatste kwartier toe. De 4-2 overwinning kwam uiteindelijk terecht bij het team dat er het meeste aanspraak op mocht maken.

 

Dat het een doelpuntrijk duel zou worden liet het zich in de eerste helft niet aanzien. Dat het een leuke pot voetbal werd hebben de enkele aanwezigen mogen ervaren. De noodgedwongen thuisblijvers bleven derhalve van een boeiend bekerduel verstoken. Twee teams speelden in een hoog tempo en deden weinig voor elkaar onder. Na een klein half uur nam de thuisclub de leiding na een vlot lopende aanval. Het was Virgil Tjin Asjoe die door twee verdedigers op de huid gezeten toch de bal in de verre hoek achter Yannick Derix wist te prikken. De naamgenoot van onze eigen doelman mocht balend vissen, 1-0. Na een slimme vrije trap van Jaap van Duin kon Maarten Reyneveld net niet binnen schuiven want Derix tikte de bal naast. Ook UNA kreeg de mogelijkheid om Yannick Augustinus te kloppen maar de kopbal na een scherpe vrije trap vloog over zijn hok. De rust brak derhalve met een 1-0 voor de thuisclub aan.

 

Direct na de pauze werd duidelijk dat de Brabanders er een tandje bij wilden zetten en namen sluipsgewijze de teugels in handen. Met lange ballen werden de snelle vleugelsitsen gezocht maar vooralsnog niet gevonden. De Vogels ontsnapten aan de gelijkmaker toen een bal van de doellijn werd gekopt. Er ontstond ruimte voor de Vogels maar de linesman vlagde enkele kansrijke situaties soms –in de ogen van de ‘kenners’- ten onrechte af en de mogelijkheden op de 2-0 gingen hiermede teloor. Mogelijk had de  wedstrijd zich dan anders ontwikkeld. Dat UNA na een kwartier langszij kwam hing echter in de lucht. Hier was Niek van Boekel verantwoordelijk voor. Het smaakte naar meer voor de  gasten en zij kwamen- nadat Yannick Augustinus nog eens fraai had gered- door een rake kopbal van Max van den Akker op 1-2. De Brabantse juichtonen waren nauwelijks verstomd of Jaap van Duijn trok de zaken weer recht. Voor het laatste kwartier had UNA het beste bewaard. De thuisclub leek het meeste te hebben gegeven en moest toezien hoe de op links vrijstaande Niek van Boekel met een prachtige treffer in de kruising zijn team op voorsprong zette. De Vogels hadden het beste gegeven en konden een gelijkmaker niet meer forceren. Dat Brian Boogers er in de dying seconds nog 2-4 van maakte was de bekroning van een sterke tweede helft.

07/10/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media