HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren1: Aantrekkelijke oefenwedstrijd van het eerste

Heren bieden perspectief na zege op SJC

 

Vogels overwegend bovenliggende partij

 

Een zonnetje en een mooie 4-1 overwinning dus werd het een gezellige derde helft op De Kooltuin. Tevreden fans zien lichtpuntjes en hopen dat er in het nieuwe seizoen een team staat dat weer eens van zich kan doen laten gelden. Ook zij hebben geconstateerd dat trainer Thomas Duivenvoorden in ieder geval een flink aantal goede matrozen aan boord van het rood-witte vlaggenschip heeft.

 

Het is nog te pril en te voorbarig om conclusies uit deze aantrekkelijke oefenpot te trekken. Feit is echter dat er voor een groot deel van het duel waarin de gastheren domineerden, van goed voetbal kon worden genoten. Ook in deze ontmoeting liet Duivenvoorden zoveel mogelijk spelers hun kunsten vertonen waarvan er pas halverwege de tweede helft een legertje werd ingezet. Op dat moment was reeds duidelijk dat de opponent uit Noordwijk al gedeeltelijk knock-down was gebald.

 

De Vogels vlogen razendsnel uit de startblokken en binnen de minuut lag de knikker al in het mandje achter doelman Kevin Schelvis. Een haarscherpe assist van Virgil Tjin Asjoe werd vallend door Maarten Reyneveld fraai binnen geknikt. Zoiets heet een bliksemstart en geeft extra vleugels. Het kwam tot uiting in een prima fase met veel beweging en positiespel waarin de bal vlot rond ging. De motor leek op toeren. Nadat de bezoekers van deze snelle wake-up call waren bekomen, kwamen zij iets beter in de wedstrijd en troffen bij een der spaarzame uitvallen zelfs de paal. Doch de thuisclub bleef de baas in eigen huis. De tweede treffer kon derhalve niet uitblijven en via kort werk op bijna de vierkante meter tussen Virgil Tjin Asjoe en Julian Dobbe was het Maarten Reyneveld die van dichtbij nummer twee binnen tikte. Uit een van de mooiste combinaties zou de 3-0 vallen maar werd wegens buitenspel genivelleerd.

Dat SJC op slag van rust na een misser in de Katwijkse defensie door Martijn van Trigt de 1-2 binnen kon werken was een smetje op een prima eerste bedrijf.

 

Na de pauze aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Het middenveld in handen van de thuisclub die op zoek ging naar de derde treffer. Romano van der Stoep was er dichtbij met een vrije trap die op de kruising uiteen spatte maar had een paar tellen later wel moeten scoren toen het leer op de kalkstip ging. Zijn inzet was te zacht en te doorzichtig voor Schelvis die de elfmetertrap pareerde. Kort daarop ging de bal weer op de stip en nu was het Maarten Reyneveld die voor zijn derde van de middag zou mogen gaan. De spits faalde niet ondanks dat Schelvis de goede hoek koos. Als een pingel hard en zuiver is, dan is een doelman immer kansloos. Zo ook Schelvis. Met een strak, hard schot schoot Dennis Bakker uiteindelijk het kwartet treffers vol.

 

Aanstaande zaterdag wordt het echt serieus als JOS/Watergraafsmeer voor de eerste bekerronde van de Districtsbeker op bezoek komt. Een mooi voorgerecht voordat het seizoen van start gaat.

 

22/08/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media