HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

VROUWEN 1 | Rijnvogels laat geen spaan heel van Wartburgia

Beste tweede helft van het seizoen zorgt voor ruime overwinning

 

Met een 6-0 overwinning heeft Rijnvogels alweer de derde overwinning en daarmee het tiende punt van het seizoen te pakken. Waar in het eerste bedrijf de Rijnvogels machine nog wat zand in de motor vertoonde, werd na de thee elke kruimel van het bord opgegeten. Een wervelwind raasde over De Kooltuin en in recordtempo werden de bezoekers uit Amsterdam op een hele ruime nederlaag getrakteerd.

 

De ploeg van Wim Bouckaert had na de topprestatie tegen landskampioen DTS Ede de mogelijkheid om een gaatje te slaan met de middenmoot. Het Amsterdamse Wartburgia stond voor de aftrap op één punt van Rijnvogels en de winnaar zou voorlopig wat gemoedsrust hebben als het naar de ranglijst keek. De bezoekers wilden in de tegenstoot de punten in de knip krijgen en dat resulteerde in de beginfase tot een bal op de lat en een krachtige parade van keeper Kelly Steen. Daarna had de defensie met Daphne in ‘t Veld, Anique van der Klaauw, Romy Scherpenzeel en Drita Celaj het boeltje prima onder controle en ging Rijnvogels op zoek naar de openingstreffer. Kitty Susan begon aan een opmars in het zestien meter gebied in maar kwam een teentje te kort om de keeper te verschalken. Veel corners draaiden voor het Amsterdamse doelgebied maar tot echt grote kansen kwam het niet.

 

Na de thee lieten de Kooltuinbewoners zien uit welk hout ze echt gesneden zijn. Wilan Gies Broesterhuizen kwam binnen de krijtlijnen voor de gehavende Daphne in ‘t Veld en dat leverde al snel gevaar op. De ruimtes die Wartburgia vooral op de flanken liet werden veel beter benut en al snel hadden de bezoekers geen antwoord meer op de aanvalsdriften en moest het met een heupzwaai voorkomen dat de net ingevallen Wilan Gies Broesterhuizen vrije doortocht richting de goal kreeg. Kitty Susan hield het hoofd koel vanaf de kalkstip en dat was het startsein voor de thuisploeg om alle remmen los te gooien. Een handjevol minuten later was het de ontketende Tirza Kromhout die zich met een heerlijke voetbeweging vrij speelde en een fantastisch optreden al snel opfleurde met een persoonlijk succesje. De ontlading was groot maar de honger nog niet gestild. Mandy de Boer raasde in de 59e minuut over de linker flank in één rechte lijn naar het vijandelijk doelgebied en liet soepeltjes het net bollen door in de korte hoek de keeper te verschalken.

 

De wervelwind die De Kooltuin aan deed was nog lang niet gaan liggen, bij elke aanval was het watertanden geblazen. Drita Celaj stak met een prachtig passje Tirza Kromhout weg en met een goede lage voorzet was het Kitty Susan die kon binnen tikken. Een aanval uit het boekje en het betekende de 4-0 in de 60e minuut. Wartburgia werd na de thee helemaal tureluurs gespeeld en ook de 5-0 liet niet lang op zich wachten. Het was Romy Scherpenzeel die vanaf dertig meter aanlegde voor een vrije trap en het leer ongenadig hard net onder de deklat liet binnen ploffen. Een geweldige goal. Het bombardement aan Rijnvogels kant kende een dik kwartier voor het einde een laatste ontploffing toen Kitty Susan na een goede steekbal vanuit het middenveld haar derde treffer van de middag mocht laten optekenen na goed omspelen van de keeper en dito afmaken.

 

Een overwinning met een gouden randje, waar Rijnvogels in het verleden altijd het onderspit moest delven tegen Wartburgia waren de rollen nu omgedraaid. Door de overwinning slaat Rijnvogels een gat van vier punten met haar directe concurrenten en is het nog steeds ongeslagen. Geen enkel punt is onterecht behaald en het heeft niet de minste ploegen gehad de afgelopen weken. Helaas mocht er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn, want die hadden verguld weer huiswaarts gekeerd. Het was een prachtige voetbalmiddag.


Het regende goals

Fotoverslag: Kees van der Voort

Foto reportage: Kees van der Voort

Geplaatst door FC Rijnvogels Vrouwen en Meiden voetbal op Zaterdag 10 oktober 2020

 

 

Foto’s FCR – Wartburgia
Fotoverslag: Kees van der Voort

Foto reportage: Kees van der Voort

Geplaatst door FC Rijnvogels Vrouwen en Meiden voetbal op Zondag 11 oktober 2020

11/10/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media