COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 knokt zich naar een punt tegen Eldenia

Matig eerste half uur, tweede helft lag de winst voor het grijpen

 

Het eerste punt in een uitwedstrijd dit seizoen is behaald tegen Eldenia. De zwart/witte gastvrouwen namen in het eerste deel van de wedstrijd de leiding, maar uiteindelijk knokte Rijnvogels zich verdiend naar een punt. De Katwijkse promovendus creëerden een hoop kansen en ook bij de corners was er constant gevaar, maar het zoet der overwinningen was één brug te ver in Arnhem.

 

Op sportpark Elden was in het eerste half uur te zien wat scherpte en felheid voor verschil kan maken als twee teams in kwaliteit ongeveer gelijkwaardig zijn. De thuisploeg stond direct aan en greep Rijnvogels bij de strot, kwam niet echt tot grote kansen maar speelde met veel meer gif. Rijnvogels speelde apathisch, liet zich meerdere malen van de bal af lopen en kwam maar lastig van de eigen speelhelft af. De openingstreffer was het eerste half uur in een notendop voor de Kooltuinbewoners. Bij een vrije trap stond het niet op te letten en na een snel genomen bal kon de boel niet meer gerepareerd worden. Gelukkig voor de wedstrijd ging de ploeg daarna van zich afbijten en begon het duels te winnen en daardoor kon het langer op de helft van de tegenstander bivakkeren. Via Mandy de Boer, Lavinia Poku en Wilan Gies Broesterhuizen werd het gevaarlijk voor de goal van Eldenia. De uitstekende corners van Ramona van der Harst waren uiterst gevaarlijk en ook werd er nog een bal net voor of net achter de lijn uit de goal geranseld.

 

Na rust een compleet ander Rijnvogels op de mat wat van kiet af aan de lakens uitdeelde. Onder andere Daphne Troost richtte zich op en nam haar team bij de hand, ging voorop in de strijd en speelde misschien wel haar beste helft van het seizoen. Rijnvogels kon steeds verder naar voren spelen, won meer tweede ballen en liet Eldenia merken dat er weinig meer te halen zou vallen in eigen huis. Aan de bal heel opportunistisch, maar het werkte voor Rijnvogels. De ploeg moest uiteindelijk wachten tot het laatste kwartier voordat het echt kon doordrukken. Eerst knalde Sanne van Beelen van dichtbij tegen een verdediger van Eldenia, maar daarna was het wel prijs. Nadat een vlagsignaal door de overigens uitstekend leidende arbiter Van Wessel werd genegeerd kon Lavinia Poku na een prima assist van Daphne Troost opstomen naar het vijandelijke doel en zette zij met een droge knal de boel in lichter laaien met de dik verdiende gelijkmaker. De blijdschap van de treffer was groot en Rijnvogels wilde meer. Waar Anique van der Klaauw, een van de sterkhouders dit seizoen, samen met Romy Scherpenzeel, Loraine Kuijt en Kelly Steen het boeltje prima dicht hield kon de rest aan aanvallen denken. Kort na de gelijkmaker brak Mandy de Boer door op de flank richting de goal van de tegenstander. Er werd net iets te vroeg afgevuurd door de rappe buitenspeler. Nog geen halve minuut later doortocht voor Lavinia Poku die haar kanonskogel in de korte hoek gesmoord zag worden, op wilskracht de bal weer veroverde en Mandy de Boer nog een kans bood. Maar haar inzet werd geblokt.

 

De punten werden verdeeld in een opportunistische wedstrijd zonder goed positiespel maar met heel veel strijd. Een harde maar goede eye-opener voor Rijnvogels. Er loopt bij het gros van de andere teams echt niet meer kwaliteit rond dan bij de Katwijkse ploeg, maar het zal vanaf minuut 1 moeten knokken voor die overwinning en de tegenstander het leven zuur maken. De rest komt dan vanzelf wel, dat was deze wedstrijd ook te zien. Over twee weken de derby in eigen huis tegen Ter Leede. De Kooltuin zal minimaal net zo op hun grondvesten moeten trillen als in de tweede helft bij Eldenia. Nog twee punten inhalen om weer boven de rode streep te komen.

09/03/2020


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media