COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 toont ballen na beroerde start

Knap herstel van tweede na vroege achterstand

 

Na een paar ongelukkige nederlagen boekte het tweede eindelijk weer een positief resultaat. Weliswaar werd het uit bij Excelsior Maassluis een 2-2 remise maar je zou dit als een mentale zege kunnen betitelen. Met een beetje geluk had er in de slotfase mogelijk nog iets meer ingezeten.

 

De mannen van trainer Arie van Dijk verdienden een compliment voor de wederopstanding na een dramatische openingsfase. Deze had iets weg van hetgeen het eerste elftal een paar keer achter elkaar overkwam. Binnen no-time stond het 2-0 voor de opponent. Binnen 4 minuten kopte Daan Smit na een hoekschop de 1-0 in de touwen en luttele minuten later mocht Mo Tybic redelijk eenvoudig aanleggen om nummer 2 achter Sven IJzendoorn te prikken.

 

Sven IJzendoorn. Vorige week nog de schlemiel maar vandaag de held. Bij een 2-1 achterstand keerde hij tot twee keer toe een strafschop van Gaël nadat Paul Melissen aan de noodrem moest gaan hangen bij een gevaarlijke doorbraak. De eerste keer kwam hij te vroeg van de lijn zodat de pingel opnieuw genomen diende te worden. Met een knappe reactie haalde hij het leer uit dezelfde hoek en was derhalve mede debet aan het verdiende punt. Ware het 3-1 geworden zou de pot wellicht gespeeld zijn maar nu hield de jonge sluitpost het team in leven.

 

Een dramatisch begin dus. Het liep aanvankelijk voor geen meter en de thuisclub zette vroeg druk. De Vogels kwamen nauwelijks aan aanvallen toe doch kropen na een klein half uurtje eindelijk uit hun schulp. Bij een van de eerste goede aanvallen werd Timon van Duijn in de zestien aangespeeld, kapte zijn bewaker uit een scoorde de fraaie aansluitingstreffer zodat de rust werd gehaald in de wetenschap dat er nog van alles te halen was.

 

Direct na de hervatting straalde de gedrevenheid ervan af. Het lukte echter niet om langszij te komen en met dank aan IJzendoorn lonkte er nog voldoende perspectief. Kort voor de strafschop was hij ook al alert bij een gevaarlijke inzet. De Vogels waren daarna de overwegend bovenliggende partij en kregen loon naar werken. Een voorzet van rechts werd door Timon van Duijn teruggekopt en Jan de Bruin werd de winnaar in de mêlee van spelers voor het hok van de prima keepende Kristyan Nikolic. Een dik verdiende gelijkmaker.

 

Gejaagd door de wind op jacht naar de volle buit. Op blijven passen voor de gevaarlijke counters. Het lukte echter niet om de winnende treffer te produceren. Nikolic was hier verantwoordelijk voor want hij keerde schoten van Quassim Kabari en Leon Houwer. Het bleef tot aan de laatste seconde spannend en objectief bezien was dit wellicht de juiste uitslag.

16/02/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media