Heren 2| Tweede slaat aanval op koppositie keurig af

Tweede consolideert koppositie tegen concurrent Quick Boys

De ‘burenruzie’ op Nieuw Zuid eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor de Vogels een morele overwinning en wel om twee redenen: in het hol van de leeuw werd een aanval op de koppositie afgeslagen en vervolgens gebeurde dit in de tweede helft lange tijd met 10 man. Al met al dus een knappe prestatie waarmee trainer Arie van Dijk dik tevreden was. ‘Ondanks dat we na de tweede gele kaart van Kevin met 10 man verder moesten kregen we toch een paar goede kansen op de 2-1. Vlak voor tijd kregen zij nog een goede kans maar uiteindelijk ben ik blij met het resultaat’.

In de beginfase was de thuisclub enigszins de bovenliggende partij en braken een paar keer gevaarlijk uit doch de scherpte ontbrak in de afwerking. Halverwege het eerste bedrijf was het echter wel raak toen Martin Rog jr. plotseling vrij voor Sven IJzendoorn werd gezet en de niet te missen kans simpel binnen schoof. Daarna kwamen de Vogels beter in de wedstrijd maar konden vooralsnog doelman Pim van der Plas niet in verlegenheid brengen, ook Benjamin van den Haak niet. Na een dieptepass trachtte hij de doelman te lobben maar deze kreeg er net een handje tegenaan. Ook Kevin de Jong kreeg op slag van rust nog een goede mogelijkheid om de zaken recht te trekken maar raakte de knikker niet lekker. Toch zou hij direct na de thee de gelijkmaker produceren. Kort daarop helaas zijn tweede gele prent.

‘We bleven goed overeind’ genoot Van Dijk nog na. ‘Van tevoren teken je voor deze uitslag’.

De trainer mag uiteraard trots zijn op zijn team. Jongens die voor elkaar werken en plezier in het spelletje hebben. Het resultaat is er dan tot op heden ook naar. Chapeau!