Heren 1 verrassen koploper DHSC in eigen huis

Rijnvogels verrast koploper in eigen huis

Gouden wissel goed voor de zege

Toch weer Jaap van Duijn. Door trainer Jimmy Simons op de bank gelaten tot aan de 88e minuut. Was het een vooruitziende blik of de wens de vader van de gedachte van de trainer? Hoe dan ook, van Duijn had slechts twee momenten nodig om de onverwachte winst op koploper DHSC te realiseren. Bij zijn eerste balcontact drong hij de zestien binnen, werd ouderwets pootje gehaakt en het leer ging op de stip. Wie anders dan de clubtopscorer zelf nam de verantwoording op zich om zijn team naar de verdiende driepunter te schieten? Zelfverzekerd stuurde hij doelman Niels Willemse het verkeerde bos in, 1-2.

Het Katwijkse team verschilt nog immer op vele plaatsen dan waarmee het aan het seizoen begon. De ziekenboeg telt nog een aantal vaste gasten. Doch de elf die aan de wedstrijd op sportpark Wesley Sneijder van acquit gingen hebben op een moeilijk te bespelen grasmat een geweldige portie strijdlust getoond. Loon naar werken na een spannende, niet altijd even fraaie pot voetbal waarin de beste kansen zelfs voor de Vogels waren. Ondanks de druk die de Utrechters met name in de tweede helft soms opvoerden. In een zinderende slotfase bleef de Katwijkse muur waarin voordien slechts één gaatje was geschoten, overeind.

Door het ontbreken van Jaap van Duijn was het behalve spits Kevin de Jong regelmatig switchen in de frontlinie. Roy van Leeuwen was dan weer op links en vervolgens weer op rechts te vinden. De gevaarlijke en snelle lichtgewicht had enkele keren pech met zijn doelpogingen die net naast gingen of tegen de paal belandden. Aan de overzijde hadden de Katwijkse verdedigers de handen vol aan de snelle handenbinders Genaro Snijders en Emre Bal. Hij was het die na 11 minuten de gelijkmaker binnenschoof nadat een minuut voordien de Vogels de leiding hadden genomen. Een slim door Romano van der Stoep genomen vrije trap werd door Dennis Bakker binnen getikt. Een vroege voorsprong die dus binnen de minuut al ongedaan werd gemaakt.

Vervolgens een redelijk gelijk opgaand duel met de beste kansen voor de bezoekers waar het vizier van Van der Stoep tot twee keer toe niet op scherp stond. Slechts een keer moest de Katwijkse doelman Jeffrey Verkerk een inzet van Emre Bal van dichtbij onschadelijk maken voordat de rust met de 1-1 stand aanbrak.

In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een aardige mogelijkheid op de 1-2 ging teloor omdat een vrije trap van Niek Ossevoort via de lat over kaatste. Het was na een rommelige fase waarin strijdlust bij de beide teams de boventoon voerde. De gastheren zochten met lange ballen de vleugelspitsen maar het leverde generlei rendement op. De beste mogelijkheid op de 1-2 kreeg de doorgebroken Van Leeuwen maar diens inzet spatte op de paal uiteen. Beide ploegen bleven voor de volle winst gaan maar het was uiteindelijk FC Rijnvogels dat er bij het scheiden van de markt met de volle buit vandoor ging. Dankzij de hierboven beschreven gouden wissel. Nadat de vogeldefensie nog enkele benauwde situaties had overleefd kon er eindelijk weer eens worden gejuicht na een verrassende en op basis van strijdlust verdiende overwinning.

FC Rijnvogels: Verkerk, van den Oever, Thong, van Heiningen, Ossevoort, Hoogerwaard, Driebergen, van der Stoep, van Leeuwen (88: van Duijn), Bakker, de Jong.