Heren 1| Rijnvogels bekert verder

FC Rijnvogels maatje te groot voor Verburch

Ronde verder in bekertoernooi

Het stond vooraf al min of meer vast. Een overwinning van Hoofdklasser FC Rijnvogels op derdeklasser Verburch. Voor de mannen uit tuinbouwdorp Poeldijk viel er op de Kooltuin niets te oogsten, zelfs geen eretreffer al had die er zeker nog ingezeten.

Het werd een simpele 6-0 zege. Na een vliegende start moest doelman Boy Zuiderwijk binnen 8 minuten al twee keer de knikker uit het netje vissen. Eerst was het Kevin de Jong die na goed voorbereidend werk van Romano van der Stoep binnen mocht knikken en Van der Stoep rondde zelf de volgende aanval af. Vervolgens strandden enkele mogelijkheden op de Poeldijkse sluitpost of eindigden ergens hoog in de duisternis. Daarna ‘kakte’ het in en voor de rust wist alleen Kevin de Jong de korte hoek te vinden na een assist van Brian Thong.

Na de hervatting duurde het tot de 64e minuut voordat nummero 4 op het scorebord oplichtte. Na een slimme vrije trap van Jaap van Duijn was het uiteindelijk Romano van der Stoep die het laatste tikje gaf. De dappere opponent kreeg twee mogelijkheden voor een tegentreffer maar deze kansen gingen teloor. Pas kort voor het scheiden van de markt schroefde de thuisclub de score op. Arie de Vreugd- eindelijk weer terug- knikte een corner van Niek Ossevoort binnen en het laatste wapenfeit van deze ongelijke strijd was de schuiver van Dennis Bakker die hiermee het halve dozijn vol schoot, 6-0.