MO17 is winterkampioen!

Na de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd vorige week tegen VVSB moest het vandaag gebeuren uit tegen Katwijk MO17-1. Deze  ploeg had tot op heden maar 3 punten uit 8 wedstrijden, dus op papier moest dit een niet al te lastige tegenstander zijn zou je zeggen. Achteraf bleek dit ook niet zo te zijn, maar waar we van te voren geen rekening mee hadden was een andere tegenstander “de wind”. Deze was zeker in de 1e helft, met wind tegen, het grootste struikelblok.

Na ruim 30 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aankijken, daar was niet echt rekening mee gehouden in ieder vooruit gestippeld scenario.

Dagen werd al gewerkt aan een draaiboek voor het vieren van een winterkampioenschap, en dat kan dus allemaal met zo’n tussenstand zomaar in duigen vallen. Ondanks dat er goed werd gevoetbald en er wel kansen waren, hield de Katwijkse sluitpost haar doel schoon. Tot de 33e minuut. Goed doorzetten van Neline zorgde voor de aansluittreffer. Op dat moment keerde het geloof, in het team en bij het  in grote getalen toegestroomde publiek, weer terug. Dit gaf hoop voor de tweede helft.

Tijdens de rust aangegeven dat men gewoon moest blijven voetballen en de kansen vanzelf komen. Met als 12e man de “wind in de rug” werd er bijna alleen nog maar op de helft van de tegenstander gevoetbald. Mocht er alsnog een uitbraak komen van Katwijk dan zorgde Karlijn er wel voor dat in de 2e helft haar doel schoon bleef. We waren nog geen 5 minuten bezig of de 2-2 stond al op het scorebord. Uit een hoekschop op links van Judi werd de bal door een eigen speler van Katwijk in het doel gewerkt. Meteen viel de druk van een ieder zijn schouders af. Het geloof was weer geheel terug bij iedereen.

Daarna ging het snel. Wederom goed doorzetten van Neline op rechts zorgde voor een voorzet op het hoofd van Lisa. 2-3! Met nogmaals een eigen doelpunt van Katwijk, wederom uit een strakke hoekschop van Judi, en doelpunten van Sascha, Corine en Neline bracht de eindstand uiteindelijk op 2-7 in het voordeel van de “Rijnvogels”. Allemaal een top wedstrijd gespeeld.

Na het laatste fluitsignaal (complimenten aan de goed leidende scheidsrechter) konden eindelijk de van te voren aangeschafte Kampioens T-shirts te voorschijn worden gehaald. Na een half jaar zijn deze meiden goed aan elkaar gewent nu en mogen zich terecht winterkampioen noemen van de 1e klasse. Tevens beloond met een promotie naar de Hoofdklasse!! Toppers.

Later op de middag volgde nog huldiging met medaille en bloemen in de businessruimte door Kim en Ilona (bedankt Jeugdbestuur), en het bordes op in de volle regen ;). Al met al een topmiddag voor spelers en begeleiding. Dank ook naar alle ouders voor al hun support t/m deze dag. Smetje(s) op  deze 1e helft van het seizoen is waarschijnlijk het langdurig wegvallen van Elise met een knieblessure (wedstrijd tegen Foreholte), en ook nog steeds het gemis van Meike (ook knieblessure). Aankomende week gaan we meer te weten komen over deze blessures. Voor beide staat een ziekenhuis bezoek in de planning. Elise voor een analyse en Meike zal worden geopereerd. Heel veel sterkte gewenst voor deze twee kanjers. We hopen ze zeker weer terug te zien op onze velden.

Namens FC Rijnvogels MO17-1 alvast een ieder gezegende kerstdagen en een gezond en sportief 2020 toegewenst!

Spelers: Karlijn, Iris, Sascha, Malou, Liya, Elisa, Francis, Claudia, Judi, Meike, Elise, Lisa, Neline, Louise, Corine, Marith en Quinty.

Trainers: Jan Pieter, Ruud en Jan Paul

Assistent scheidsrechter: Martin

Coördinator: Willem