COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-3| Sterke overwinning op Kagia

Het is weer zaterdag, voetbaldag voor onze jongens jo13-3. Dit keer mogen we een thuiswedstrijd tegen Kagia jo13-3 spelen. Na 4 uitwedstrijden, dat is toch wel lekker. De afgelopen weken allemaal verloren. Daar moet nu toch een keer verandering in komen (dit lag zeker niet aan de inzet!). Wat aan de opstelling gepuzzeld en veranderd en nu maar eens zien of dit werkt. Stijn en Thijs vd Voort, in principe onze 2 rechtsachter kandidaten, waren afwezig, maar vorige week stond Djek op die positie en dat was geen verkeerde keuze.

 

Nu opnieuw dus. We beginnen voortvarend de wedstrijd wat resulteerde in een vrij vroege voorsprong. Roan (die deze keer rechts voorin stond) kreeg de bal op rechtsbuiten gaf scherp voor op Thijs (de spits) die met een bekeken lob de 1-0 maakte. De jongens kregen de smaak te pakken en het was vrij snel 2-0 door onze pingeldoos Teun op aangeven van Thijs (goed gezien). Even later was het alweer raak! Nu was het Chiem die onze spits de diepte in stuurde en hij schoot door de benen van de keeper de 3-0 binnen. Een kwartier gespeeld, dat belooft wat. Er werd gewisseld. Zeb en Nick, vers bloed, kwamen in het veld. We bleven maar aandringen om meer goals te maken en ja dan kan het gebeuren dat je een tegengoal om je oren krijgt. Een twijfelgeval of de bal wel of niet over de zijlijn was ging aan de tegengoal vooraf. Wij stonden daardoor even niet goed en Kagia profiteerde, 3-1. Voor de rust kon het nu nog alle kanten op qua score 5-1 maar ook 3-3. Hier was Sven, de keeper van dienst van vandaag, een oplettende sta-in-de-weg. Hij toverde een paar fraaie reddingen uit zijn hoge hoed vandaan. 3-1 rust alsnog. Even wat drinken en de aanwijzingen/ omzettingen van de coach ter ore genomen, moesten we het nu maar afmaken.

 

Het spel ging vrij snel over en weer. Al snel kregen wij een corner. Nick was de aangewezen persoon om die te nemen. Hij draaide de bal zo over de keeper het doel in, goaaaal 4-1! Hierna kreeg onze verdediging (Twan, Swen, Emiel en Djek. Ze speelden een dijk van een wedstrijd) het zwaar te verduren en het lukte maar niet om onder de druk van Kagia vandaan te komen. Dat resulteerde in 2 tegengoals 4-3. Even later was het Roy met een diepe bal op Thijs 5-3, het kon nu niet meer stuk. Met nog enkele minuten te gaan was het nu Bram zijn beurt om alweer Thijs te bedienen. Thijs aarzelde geen seconde en voorzag de eindstand op het scorebord van 6-3. De winst is binnen, de weg omhoog is ingegaan. Op naar de volgende wedstrijd. We kijken er al naar uit.

Foto’s Wim Ros

09/02/2020


Alle wedstrijdverslagen van JO13-3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media