COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO13-3| Goed spelen en toch verliezen

Zaterdag 18 januari begon de nieuwe competitie voor de jongens van trainersduo Pronk/Houwer met een uitwedstrijd tegen Foreholte JO13-3. Op voorhand wisten we al dat dit een pittige wedstrijd zou worden. De Voorhouters zaten bij onze JO13-2 in de poule en deden dat daar niet onverdienstelijk en wisten zelfs 14 punten te vergaren. Wij zijn ingedeeld in de vierde klasse, groep 5 terwijl we vóór de winterstop nog in groep 18 acteerden. Pittig dus.

Foreholte JO13-3 – FC Rijnvogels JO13-3
Foreholte bleek inderdaad een sterke opponent te zijn zoals vooraf werd gedacht. Het leeftijdsverschil was gauw anderhalf à twee jaar en dan is het fysieke voordeel groot voor de Voorhouters. FCR moest het doen zonder Zeb. Hij herstelt nog van een verstuikte voet. Twee wissels dus waar de eerste al na één minuut spelen in mocht vallen. Nick klaagde al in de warming-up over pijn in zijn buik en kon niet verder. Volgende keer misschien maar wél ontbijten Nick. Gelukkig kon hij later alsnog spelen zodat hij toch gewoon zijn minuten heeft gemaakt. Rijnvogels kwam niet onaardig uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd, maar het was de tegenstander die tot tweemaal toe meedogenloos toe sloeg. Binnen no-time stond er 2-0 op het bord. Waar ging dit naar toe? FCR bleef echter gewoon voetballen zoals het begonnen was. De combinaties rolden over de mat en her den der werden er pittige duels gespeeld. Roy verkleinde uit een corner van Bram de marge door bij de eerste paal de bal binnen te tikken, 2-1. En FCR zette door. Het was duidelijk dat de kracht van Foreholte voorin lag en dat er achterin bij ze wat te halen viel. De gelijkmaker viel dan ook verdiend. Via goed samenspel kwam de bal bij Roy die vanaf randje zestien Thijs bij de tweede paal vond. Thijs, in steeds grotere vorm verkerend, schoot onberispelijk de 2-2 binnen! Tegenvaller was wel het uitvallen van captain Roy die bij deze assist zijn rug verdraaide. Daar waren ze bij de thuisploeg echter wel blij mee en de druk op onze goal werd weer opgevoerd. Er werd met hand en tand verdedigd door onze verdedigers. Onder aanvoering van Twan hielden Swen, Thijs en Roan de gelederen gesloten, maar konden zij helaas de 3-2 niet voorkomen. Uit een corner werd de 3-2 binnen geschoten. Er werd die jongen geen strobreedte in de weg gelegd en dat is zonde. Uit een tweede corner bracht de paal redding en zodoende werd er gerust met een 3-2 tussenstand.

 

In de rust werd besproken dat het helemaal zo slecht niet ging en dat men vooral zo door moesten gaan! Binnen een halve minuut na de aftrap lag de 4-2 in het mandje. Goeiemorgen Rijnvogels! Niet ingrijpen, we staan erbij en kijken ernaar. Sven kansloos. We konden weer in de achtervolging. En net als in de eerste helft bleven we geloven in ons eigen kunnen. De 4-3 lag er ook snel in. Thijs werd weg gestuurd door Bram en de spits twijfelde niet. De keeper werd met een goed schot gepasseerd en Thijs zijn tweede en Rijnvogels’ derde werd genoteerd. Dit bood perspectief. Ons middenveld zonder de uitgevallen Roy, maar met Chiem, Emiel en Bram maakte een hoop meters. Teun, op rechtsbuiten geposteerd, liet zien waarom de trainers hem daar zo graag zien spelen. Kappen, draaien, pingelen. Zijn tegenstander werd er tureluurs van. Djek, die wel wat last had van zijn knie maar gelukkig toch mee kon doen, bemande de linkerflank.
Toch bleek Foreholte niet van slag door de treffer van Thijs. Binnen vijf minuten trokken zij de wedstrijd naar zich toe en passeerden zij Sven drie keer. Een kleine periode van verslapping bij de onzen en de wedstrijd was gespeeld, 7-3! Dit gingen we niet meer goed maken. Toch prikten we onze vierde goal er nog wel in. De wederom in het veld gekomen Roy maakte ook zijn tweede treffer van de ochtend. Dit keer was Thijs de aangever. Langzaam vloeiden de krachten uit het team. Ons middenveld liep dichter op onze voorhoede waardoor onze defensie het wat zwaarder kreeg. Nog tweemaal wist Foreholte te scoren om uiteindelijk een 9-4 eindstand op het scorebord te zetten. Gezien ons uitstekende veldspel, het kneiterharde werken en onze vier goede goals was deze uitslag wat ons betreft wat geflatteerd.

Foreholte JO13-3 FC Rijnvogels JO13-3
eindstand 9-4
ruststand 3-2
doelpuntenmakers: Thijs 2x, Roy 2x

Zaterdag 25 januari spelen we wederom een vroege uitwedstrijd. Om 8.30 uur uit bij ASC in Oegstgeest.

de foto’s zijn gemaakt bij de uitwedstrijd tegen vv Katwijk eerder dit seizoen

19/01/2020


Alle wedstrijdverslagen van JO13-3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media