COVID-19 Informatie
HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2| Einde bekeravontuur voor het tweede

Tweede onderuit en uitgebekerd

 

Team verslikt zich in Oliveo

 

Voor het tweede zit het bekeravontuur erop. Tegen de onbekende tegenstander Oliveo- reserve Hoofdklassse zondag- ging het team met een 0-2 nederlaag de bietenbrug op. Over bieten glijdt men uit en dit geschiedde ook met de mannen van trainers Arie van Dijk en Martin Kraijenoord. Op de overwinning van de blauwe zebra’s uit Pijnacker viel op basis van de eerste helft niet al te veel aan te merken.

 

Wel waren de twee eerste mogelijkheden voor de Vogels. Jan de Bruin peerde rakelings over en Mo dwong doelman Peter-Paul Derotte tot een ultieme redding. Het rood-witte kruit leek hiermee te zijn verschoten. Weldra bleek dat de bezoekers voor meer gevaar zouden zorgen. Eerst werd een vrije kans richting voormalig vliegveld geschoten. Een waarschuwingsschot. De Vogels kregen geen grip op het duel en haalden niet hun normale niveau. Na en half uur moest Arie de Vreugd bij een snelle uitbraak aan de noodrem gaan hangen. Deze ultieme actie werd aan de zijkant buiten de zestien ingezet maar eindigde net binnen de krijtlijn. Voldoende voor de arbiter van dienst om de knikker op de kalkstip te leggen. In dergelijke situaties zie je altijd dat de sanctie een gele kaart is. Maar zie, de leidsman trok rood. Alleen hij zal hier uitleg over kunnen geven want weinigen snapten dit.

 

Nick Toussaint achter de bal. Sven IJzendoorn naar de goede hoek maar helaas voor de doelman was de rebound hem te machtig, 0-1. De Vogels dus na een half uur verder met 10 man. Toen Wessel Kleij met een prachtige treffer in de kruising de 0-2 aantekende leek de strijd voortijdig beslist.

 

Hoe anders had het kunnen verlopen als Leon Houwer kort na de thee vanaf elf meter raak had geschoten nadat Timon van Duijn op randje zestien werd gevloerd. Zijn inzet was zwak en op ideale hoogte voor de Pijnackerse sluitpost. Geen anschlustreffer dus. Maar het tiental werd ondanks de numerieke minderheid toch de betere en gevaarlijke ploeg. Een boogbal van Benjamin van den Haak landde bovenop het aluminium. Nee, het wilde niet lukken en de counters van de bezoekers waren ook niet altijd van gevaar ontbloot. Ook in de slotfase bleef een doelpunt uit om wellicht de spanning nog even terug te brengen. Maar ook bij een vrije trap van Jan de Bruin toonde Derotte zijn klasse en bokste het leer uit de hoek. Dat het geen geflatteerde 0-3 werd was te danken aan Paul Melissen die met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn haalde nadat zijn doelman na een messcherpe counter al was gepasseerd.

Einde bekerverhaal.

22/02/2020


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media