Heren 1: Benauwde maar verdiende zege

Eerste weet weer wat winnen is

Verdiende maar moeizame zege

Eindelijk lukte het de Rijnvogels om het zoet der overwinning te mogen smaken. Het 100e doelpunt van Jaap van Duijn in zijn loopbaan was goed voor de 2-1 zege op Zwaluwen. Een revanche op de eerder dit seizoen geleden nederlaag met dezelfde cijfers.

‘Een verdiende overwinning’ sprak trainer Jimmy Simons na afloop. ‘Vergeet niet dat deze ploeg al veel punten van de toppers heeft afgesnoept. Het is een lastig te bespelen elftal’. Er aan toevoegend: ‘Wij spelen ook al een tijdje zonder de geblesseerden Arie de Vreugd, Kevin Wijmer en Arno Dijkstra en dat is best wel een dingetje. Uiteindelijk hebben we de overwinning over de streep getrokken en ben ik tevreden’.

Met dat ‘over de streep getrokken’ had de trainer een dik punt. Want met een klein kwartier nog op de klokken scoorde Wembley Paulino Reyes met een verrassende droge knal de 2-1 zodat de slotfase met een sterk aandringend Zwaluwen nog behoorlijk spannend werd. De Vogels verdaagden in een overlevingsmodus waar het uiteindelijk zonder kleerscheuren uit kwam. Als Roy van Leeuwen kort voordien in kansrijke positie de 3-0 langs Marco van Splunter had geschoven in plaats van nest naast had de zaak beklonken geweest. Nu schoot de spanningsmeter plots omhoog.

De gastheren speelden sinds een aantal duels weer eens een behoorlijke pot voetbal en waren in de eerste helft de dominerende ploeg. Dat het na een kwartier op voorsprong kwam was derhalve terecht al had het wel de hulp van verdediger Mario Nijgh nodig om de bal in de touwen te jagen. Na een scherpe voorzet van de prima op dreef zijnde Dirk Jan van den Oever schoof hij het leer voor de klaar staande Max van Steen achter zijn eigen doelman. In eerste instantie alom verwarring of het Nijgh of van Steen was die de treffer aantekende. Uiteindelijk bleek het de ongelukkige Vlaardinger te zijn. Vervolgens trof Luuk Slegt goalie Van Splunter op zijn weg en waren de bezoekers gevaarlijk met een scherpe inzet die door doelman Jeffrey Verkerk onder de lat vandaan werd getikt.

De eerste minuten van de twee helft waren voor de bezoekers die met enkele vrije trappen het nodige gevaar wisten te stichten. Daarna herpakte de thuisclub zich en werd het een evenwichtig duel. Treffers vielen er vooralsnog niet totdat Roy van Leeuwen Jaap van Duijn in staat stelde om gedecideerd zijn 100 ste treffer in zijn loopbaan binnen te knallen. Zoals eerder vermeld had de koers gelopen kunnen zijn als Van Leeuwen iets koelbloediger zijn opgelegde kans had verzilverd. De onnodige spannende eindfase werd door de Vogels overleefd en eindelijk kon er weer eens met een glimlach de kleedkamer worden opgezocht.

FC Rijnvogels: Verkerk, Hoogerwaard, de Vlugt, Thong, Driebergen, Van den Oever, Slegt, Bakker (80: de Bruin), Kaabouni (65: van der Stoep, van Steen (42: van Leeuwen), van Duijn.