Heren 1| Alweer een zeperd voor het eerste

Dramatische start kost Rijnvogels alweer de kop

‘l Histoire se repait, oftewel in goed Hollands, de geschiedenis herhaalt zich. Wat is dat toch? De dramatische start van de Vogels van vorige week tegen ARC was een kopie van de eerste 7 minuten. Toen prijkte er ook al een 2-0 achterstand op het scorebord. Zij het met dien verstande dat aan de twee treffers van het bezoekende AZSV ditmaal geen arbitraal luchtje kleefde. De schuld dient geheel in eigen boezem te worden gestoken. De Katwijkse wekker leek derhalve nog in de slaapstand te staan.

Gebrek aan concentratie of vertwijfeling alom bij de ogenschijnlijk ongevaarlijk lijkende aanval van de bezoekers uit het verre Aalten? Feit is dat de verdediging Niek te Veluwe geen strobreed in de weg legde om de openingstreffer te noteren. Twee minuten later was het na een corner alweer prijs. Waar waren de doelman en zijn verdedigers om Michael Vaags het simpel binnen koppen te beletten? Nergens dus. Opnieuw na een vroege achterstand achter de feiten aan hobbelen. Maar zie. Na een corner van Niek Ossevoort was het Jesse Driebergen die na een scrimmage voor het Gelderse hok half vallend de 1-2 achter sluitpost Jasper te Kolste binnen ramde en hiermee zijn team weer in de race hielp. Zo, dat leek een doelpuntrijk potje te worden. Beide teams bleken echter hun kruit al binnen 9 minuten te hebben verschoten.

Er volgde een aantrekkelijk duel waarin beide teams een behoorlijke dosis energie aan de dag legden. De vogeldefensie gaf niet veel meer weg en de frontlinie vond – behalve een moeilijke kans voor Jaap van Duin, zijnet- ook de vijandelijke touwen niet meer. Ook de schutterij van de gasten vond deze niet. Derhalve brak de rust met de 1-2 stand aan.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Strijdlust, korte vogelcombinaties die in schoonheid stierven. Het lukte de thuisclub niet om langszij te komen daar waar de bezoekers ook verzuimden om de pot in het slot te gooien. Enkele projectielen vlogen richting voormalige landingsbaan van het vliegveld. Stand-in spits Kevin de Jong van het tweede zag een inzet net naast vliegen. De vogels voerden de druk op maar Aalten hield zich staande. Ook in de blessuretijd toen een assist van Romano van der Stoep door Jaap van Duijn op een of twee haren na werd gemist en van der Stoep zelf zijn inzet door Ter Kolste zag gepareerd. Aan de overzijde werd in blessuretijd de kans op de 1-3 nog om zeep geholpen. Wederom een dure en zure nederlaag voor de Vogels die langzamerhand met argusogen naar beneden moeten gluren om niet in de promotie/degradatiemodus te verzeilen. Trainer Jimmy Simons, de geplaagde man met een volle ziekenboeg blijft erin geloven ondanks dat hij voorzichtig toch het woord ‘zorgelijk’ in de mond nam.

FC Rijnvogels: Verkerk, Hoogerwaard, Thong (80: van den Haak), van Heiningen, Ossevoort, van den Oever, Bakker, Driebergen, van Leeuwen (63: van der Stoep), de Jong (86: Slegt), van Duijn.