MO19 dendert gewoon door!

Vandaag zaterdag 1 oktober staat de uitwedstrijd tegen Forholte MO19 op het programma. Een tegenstander die meerdere wedstrijden wist te winnen, dus ook tegenstand kan bieden.

Helaas kampt Manouk Bastiaans met een lelijke enkel blessure wat even gaat duren , ook Iris van Delft kan nog een wedstrijd rust gebruiken in verband met een enkel blessure. Lotte Durieux, Johleesa Ashlyn J Ruffin, Femke Fielemon beginnen in de wissel, Ebi Meijer op doel, Roos Filippo, Rianne Schaap, Romy de Haas en Kim van Riel in de verdediging. Op het middenveld starten Marieke van Hensbergen, Anouk Stolk en Mieke den Heijer, voorin Jedidja van de Put, Naomi van der Horst en Pascalle Ooms.

Rijnvogels start meteen scherp, door een mooie voorzet weet Pascalle het eerste doelpunt binnen te schieten. Een paar minuten later na een corner van Marieke weet Naomi de 0-2 binnen te tikken.  Forholte moet aan de bak en Ebi maakt een goede redding om een doelpunt te voorkomen. Rijnvogels blijft het proberen, doordat Naomi wordt klem gelopen krijgt ze een penalty mee, beheerst weet Naomi deze binnen te schieten. De geluiden uit het dug-out van Forholte zijn hoorbaar, een speelster geeft aan dat Rijnvogels echt goed is, ze zijn erg onder de indruk.

Er wordt zelfs even door de meiden van Rijnvogels achterin 1 op 1 gespeeld,  helaas is er een moment dat de bal van Forholte naast leek zou gaan, maar schampt de paal en valt toch binnen, een ongelukkig momentje (stand 1-3) maar de Meiden herpakken zich meteen weer, Lotte komt het veld in voor Pascalle, even later maken Mieke en Roos plaats voor Johleesa en Femke. Er wordt goed samengespeeld, veel overtikken naar elkaar en door een mooie voorzet van onze Marieke weet Jedidja de 1-4 op haar naam te zetten.

Na een korte rust vangt de tweede helft aan, Marieke is gewisseld door Mieke, die de plek laatste vrouw van Kim overneemt, waar normaal gesproken Iris speelt,  Kim schuift hierdoor naar het middenveld. Forholte begint sterk aan de tweede helft, fel op de bal en in duels, Rijnvogels kan mooi meegaan in de weerstand zodat het voor het publiek leuk is om naar te kijken. Forholte krijgt een aantal kansen op het doel, maar wij hebben Ebi die zich niet gek laat maken en mooie reddingen laat zien.

De kansen vergroten zich weer voor de meiden van Rijnvogels, door een afketsende bal na een hoekschop die Naomi nam weet Mieke beheerst met het linkerbeen  de 1-5 binnen te schieten. Marieke en Roos komen er weer in voor Rianne en Anouk.

Er wordt goed gespeeld en kansen gecreëerd, Marieke weet bijna te scoren na een prima voorzet van Kim. Later weet Naomi wel te scoren 1-6 en de 1-7 en de 1-8 door de keeper goed uit te spelen.  Er wordt nog een aantal keer gewisseld door de aanwezige trainers Philip van den Eijkel en Albert de Haas. Het laatste doelpunt mag Johleesa op haar naam zetten zij kopt een cornerbal prima binnen.

De meiden hebben vandaag mooie dingen laten zien, iedereen mag tevreden zijn! Volgende week speelt Rijnvogels MO19 om 10:15 uur thuis tegen RCL MO19. Voor de meiden en trainers is er volgende week een heerlijke verrassing… belofte maakt schuld…